Grote God wij loven U
Door: Karin de Bruijn
31 Mei 2010 | Dominicaanse Republiek, Baní
Lieve allemaal,
Het is hier tropisch warm en ik heb het de hele dag heel erg heet!
En nu zit ik in een Internet cafe en ik zit heel krapjes, maar de computer werkt aardig snel, en de muis is hier niet heel smerig...waar ik net zat ging de muis zo stroef en de verbinding was heel traag.
In de Haitiaanse kerk hebben we liederen gezongen, als ´grote God wij loven U´en het is heerlijk om iets herkenbaars te horen. We lazen psalm 96 en na de dienst gingen met met de familie van Esdras naar opa en oma, omdat het hier gisteren moederdag was, en alle moeders in het zonnetje gezet werden met veel cadeautjes. Ze krijgen dan niet alleen van hun kinderen cadeautjes, maar ook van andere vrouwen.
´s Middags heb ik met de tieners van de kerk, in de ruimte waar door de weeks de school is, 3D kaarten gemaakt en er waren weer nieuwe tieners bij , die het nog nooit hadden gedaan.
Heel veel mensen doen de hele dag niets en zitten maar op hun stoeltje voor het huis..beetje praten en als ze het niet met elkaar eens zijn, gaan ze vechten. Gisteravond waren de buren van Esdras met elkaar in gevecht...heel eng vond ik het: twee buurvrouwen die elkaar sloegen en van een van hen was de rug opengekrabt met de scherpe nagels van de andere vrouw.
Afgelopen zaterdag waren we naar IKEA en dat was onvergetelijk! De kinderen hebben genoten en alle gezinsleden hebben waardevolle spullen gekocht, zoals prullebakken, opbergbakken voor kleding, waxinelichtjes (het licht valt hier nogal vaak uit namelijk). En een telraam voor de school van Yeni en ga zo maar door. En ik heb ook gelachen, want ze zijn niet gewend hoe het in een Europese winkel toegaat...ze moesten lachen om de kleine wc's voor kinderen met een lage spiegel. En in het restaurant scheurde Yeni het theezakje open en leegde de inhoud in het kopje...en toen zag ze mij het theezakje in het hete water doen...en wist ze oep ik heb iets niet helemaal goed gedaan.
Vanmorgen ben ik na de Nederlands les aan de dominee, in de school bezig geweest en nam ik deel aan de lessen. Niemand blijft rustig op de stoel zitten en het is de hele tijd onrustig. Aan het eind van de les hebben we vier-op-een-rij gespeeld en dat vonden ze fantstisch en het helpt hen rustiger te worden en hun concentratie verbeterd en ze leren logisch denken.
Nog ruim een week te gaan, maar ik wil nog heel veel doen!
Dank voor jullie actie om geld in te zamelen voor een aantal dingen hier, want ik geef veel geld uit, maar deze maand komt er niets binnen, daar ik onbetaald verlof heb.
En mocht je nog mensen weten die willen deelnemen aan de reis in augustus, dan hoor ik het graag en aanmelden kan via website van stichting 4YOU, www.4you2.org
Hartelijke groeten,
Karin de Bruijn
Het is hier tropisch warm en ik heb het de hele dag heel erg heet!
Nog ruim een week te gaan, maar ik wil nog heel veel doen!
Hartelijke groeten,
Karin de Bruijn
31 Mei 2010 - 22:06
Nellie:
Hoi Karin,
Het blijft bijzonder hoor, wat je allemaal met/voor Santa Rosa kunt doen.
Wil je Albelli een knuffel van me geven?
groetjes, Nellie. -
01 Juni 2010 - 18:33
Wilma:
He Karin,
Ja het gaat maar door he met ervaringen. Geniet er maar lekker van. Ja de IKEA heeft wat los gemaakt bij de mensen,dat geloof ik graag. Ik weet hoe fijn het is als er in de kerk een bekend lied word gezongen er gaat dan echt iets door je heen. Heel veel groeten voor een ieder en geniet!
lieve groet,
wilma -
05 Juni 2010 - 20:07
Sandra:
Hey Karin,
Wat een belevenissen en indrukken allemaal. Heel bijzonder en het blijft leuk om te lezen en mee te leven. Hoe is het trouwens met "ons" kerkjochie, buurjongetje van Esdras? Volgens mij heet hij alexander of zo iets... Loopt ie nog achter je aan????
Heel veel plezier en zegen toegewenst, de tijd gaat erg snel dus geniet er nog van, doe iedereen de hartelijke groeten.