God voorziet...Dios proverá
06 November 2024 | Dominicaanse Republiek, Punta Cana
Lieve meneen,
Op deze vroege ochtend in de Dominicaanse Republiek kreeg ik het op mijn hart om jullie te schrijven.
Gisteren kreeg ik van de school een verzoek om hen te helpen met een kerstgift voor de leraressen van de school.
Het bijzondere is dat ik voor mijn reis op bezoek was bij Wilma. Zij had nog kinderbijbel en boekjes over David en over Jezus is de Goede Herder en had gevraagd of ik deze mee wilde nemen. Eenmaal thuis bij haar in Voorschoten vertelde ze dat ze nog een zakje met Dominicaanse pesos had dat zij had bewaart nog van haar laatste reis naar de Dominicaanse Republiek. Wilma heeft vele jaren meegewerkt aan de 4YOU projecten in .Santo Rosa en vertelde dat ik het zakje met pesos mocht meenemen en voor iets goed gebruiken in de Dominicaanse Republiek.
Gisteren kreeg ik dus het verzoek om hulp vanuit de school in Santa Rosa, en dat is voor mij de bevestiging dat God voorziet. Dios proverá. God wat ben U machtig en wat is het mooi om Uw wonderen elke dag te ervaren. U die mij liet horen Ik zal voorzien in al jullie noden. Ik zorg voor jou, jij bent Mijn kind.
Met de bijdrage van Wilma is een eerste stap gezet en het zou geweldig zijn als er nog een paar mensen zijn die willen helpen.
De economische omstandigheden zijn zwaar in de DR: enorme inflatie, grote werkeloosheid, prijzen in de supermarkt stijgen. Ik was gisteren voor een paar boodschappen voor ons avondeten al 1700 pesos (€ 29) kwijt en dan te bedenken dat een gemiddeld salaris van de leraressen tussen de 7000 en 10.000 pesos (€ 140 en € 200 ) ligt. Kun je bedenken dat het zwaar is om de kosten van levensonderhoud, de huur, gas en licht te kunnen betalen.
Er werken ongeveer 5 leraressen op de school, en nog een secretaresse en een portier/conciërge , en dame die schoonmaakt.
Het zou geweldig zijn om al het personeel deze kerstmaand te helpen met een gift. Zo help jij een heel gezin om met Kerst hun financiële zorgen te verlichten.
Help jij ook mee? Je gift mag je overmaken op banknummer NL51ASNB0708310249 tnv GK de Bruijn ovv kerstgift school Santa Rosa.
Heel veel lieve groeten vanuit de DR.
Karin de Bruijn
06 November 2024 - 12:07
Wat fijn dat je dit verslag tot het einde hebt gelezen! Zegt 't voort dat de wereld het hoort God voorziet in al jou noden.
08 November 2024 - 15:17
Evelien :
Wat leuk om dit te lezen en te zien! Yerfeny staat er volgen mij ook tussen. Doe haar de hartelijke groeten als u haar spreekt.