Warme groeten uit Santa Rosa
Door: Karin de Bruijn
01 Februari 2010 | Dominicaanse Republiek, Baní
Hallo allemaal,
Heb net op het nieuws gelezen dat er in Nederland weer sneeuw gevallen is en er overal ijs ligt. Het klinkt voor mij onvoorstelbaar, want hier is het tropisch warm.
Vanmorgen ben ik al vroeg op pad gegaan, eerst naar de kopieshop en vervolgens Nederlands les geven aan Esdras, zodat hij beter kan communiceren als er een Nederlandse groep komt. Hij wil zelf heel graag de taal leren en pakt het ook heel snel op. En voor mij is het een leuke ervaring in het lesgeven. Ik heb een NL cursus die ze op de volksuniversiteit gebruiken en die ook een audio CD heeft, zodat hij met zelfstudie verder kan.
Daarna gingen we door naar de publieke lagere school om aan te kondigen dat er Engelse les gegeven zal gaan worden in het jeugdcentrum. Alle jongeren van de hoogste klassen van de lagere school zijn heel gemotiveerd om Engelse lessen te gaan volgen, zodat ze een beter toekomstperspectief hebben.
Aan het eind van de morgen, had ik nog een activiteit in mijn agenda staan en dat was 3D kaarten maken met de 3e en 4e klas op de school van Helen. Wilma was er inmiddels ook, daar zij ook les had gegeven op een de school van de Baptisten kerk om over Nederland te vertellen.
Het was ontzettend leuk om de kinderen iets nieuws te leren!
Voor de warme middag maaltijd waren we bij Mercedes uitgenodigd, alleen was er een misverstand, ik dacht om 12 uur afgesproken te hebben voor het eten, en Mercedes dacht dat we na het eten zouden komen, om 2 uur. De getallen 2 en 12 lijken qua uitspraak in het Spaans nogal op elkaar. Dus dat betekende dat Mercedes niet op ons had gerekend met het eten, maar geen probleem er werd gewoon nog even wat gekocht en voor ons klaargemaakt. Het leuke was dat Wilma heel enthousiast mee ging helpen en zo ontzettend veel geleerd heeft hoe je gefrituurde yucca maakt, rijst met guandules enz.
Vanmiddag begint de Engels les en daar gaan we ook heen om te helpen. Morgen gaan we op stap met de bus naar San Cristobal om bij Wilma haar sponsorkind op bezoek te gaan.
Verder zag ik dat er zaterdag een grote vrachtwagen van het Rode Kruis werd ingeladen met water en voedsel voor Haiti, dus er gebeurd heel veel en alle mensen in de hele wereld weten nu hoe groot de nood is daar, terwijl het land jaren is vergeten, terwijl het er al jaren heel arm is.
We zijn zondag naar de Haitiaanse kerk geweest hier in de wijk en de diensten daar lijken qua liturgie meer op de NL diesten en dat is een verademing voor ons. We zongen in het Spaans liederen uit de Johannes de Heer bundel en ook hebben Wilma en ik in de kerk gezongen en ik mocht nog een gebed uitspreken.
De tijd vliegt hier voorbij en ik wil nog lang niet terug naar Nederland.
Hartelijke groeten,
Karin
Groeten, Karin
Het was ontzettend leuk om de kinderen iets nieuws te leren!
De tijd vliegt hier voorbij en ik wil nog lang niet terug naar Nederland.
Hartelijke groeten,
Karin
Groeten, Karin
01 Februari 2010 - 19:37
Willeke:
Nou, jij weet ons ook op te beuren ....
Groetjes en goede tijd maar weer gewenst. -
02 Februari 2010 - 07:35
Tonja:
Hoi Karin! Ik vind het echt altijd weer bijzonder jouw berichten met ervaringen te mogen lezen! Wat een gezegend werk mag jij daar doen! Heb er steeds meer bewondering voor! Heel veel zegen voor jou zelf en voor al je vrienden daar toegebeden! En geniet daar ook maar van de lekkere warmte want hier is het echt koud! -
02 Februari 2010 - 09:00
Annie Verrips:
Hallo Karin,
Wat doe je mooie en goede dingen daar. En wat is het leuk om dat hier in het winterse Nederland te lezen. Succes!!!!
Annie -
02 Februari 2010 - 17:51
Nellie:
Hoi Karin,
Dank voor je verhaal.
Maar je hebt natuurlijk wel weer een langlaufdagje gemist..
Nog fijne dagen hoor!!
xx Nellie. -
02 Februari 2010 - 21:39
Herman:
Hoi Karin,
Je vermaakt je wel daar. Geniet ervan. Ben benieuwd wie er Engelse les gaat geven....
Groeten,
Herman