Het dak zit erop!!
Door: Karin de Bruijn
01 Oktober 2005 | Dominicaanse Republiek, Baní
Het is ongelovelijk snel gegaan, maar het dak zit erop!
Gisteren is er heel hard gewerkt en zijn we heel vroeg opgestaan om te gaan helpen met het laatste ijzerwerk vlechten en daarna kwam er een vrachtwagen met een grote bouwstelling en een takel. Dit alles om het beton omhoog te krijgen en op de bekisting te storten.
Met een hele ploeg bouwvakkers is er hard gewerkt en Eddy Caro, de man van de bekisting zat op een bankje beneden te kijken of de bekisting het zou houden als er zo´n enorme hoeveelheid beton op gestort zou worden.
Om drie uur ben ik met Jenny en Ebenecer vertrokken naar Santo Domingo om Herman op te halen. Heerlijk dat hij nu ook in ons midden is om ons team te versterken.
Vanmorgen hebben we schoongemaakt en de mannen hebben de kraan in de keuken gerepareerd en de watertank op het dak gevuld. Dit was heel hilarisch toen de tank overstroomde en het leek of het regende. Ik moest heel hard lachen.
Vanmiddag gaan we uit eten, daar Helen, die voor ons kookt, vandaag op de universiteit is waar ze voor onderwijzeres studeert.
Daarna gaan we helpen met het kinderwerk en aan het eind van de middag gaan we op verjaardagsvisite bij Rafael, daar Caroline en Keiser jarig zijn. Bij hen heb ik in 2001 een halfjaar gewoond.
Het is heel vermoeiend, de hitte vraagt veel van ons, maar langzaam gaat het beter.
Ik zie uit naar de komende weken in Santa Rosa!
Alle goeds en groeten,
Karin
01 Oktober 2005 - 22:02
Irene:
Succes in Santa Rosa. Kan je hier wel gemist worden? Lieve groet, Irene. -
02 Oktober 2005 - 15:11
Gerry:
Hoi Karin,
Hartelijk gefeliciteerd met het bereiken van de "top".Heelleuk om je belevenissen te volgen. Heel herkenbaar ook omdat we de plaats en de namen kennen.Veel succes verder en ook een hartelijke groet aan je medebouwers.
Gerry -
02 Oktober 2005 - 17:38
Reinier (namens Stichting KAN IK Er WAT Aan DOEN?!:
Hoi Karin, Herman en alle anderen. Gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! Hiermee komt de kroon op een jaar lang werk om dit allemaal mogelijk te maken.
Ga zo door! -
02 Oktober 2005 - 18:30
Gerda Te Winkel:
Ha die lieve Karin....dus nu een echte "borrel"omdat het hoogtepunt is bereikt!!!Veel plezier vanaf volgende week in Santa Rosa en ik volg je berichten!! en je weet het he:you never walk alone!!!!!!!!!!!!! -
02 Oktober 2005 - 23:07
Henk Sijtsema:
Hallo Karin en alle andere harde werkers. Het is mooi om te lezen dat alles (op wat kleine details na)naar wens verloopt. Succes met de verdere werkzaamheden en activiteiten daar, en dat alles in voorspoed zo door mag gaan. Allen een gezegende tijd verder toegewenst, en ik blijf jullie volgen.
Groetjes en tot de volgende keer. -
03 Oktober 2005 - 11:13
Martha De Graaff:
Karin
Ahora a esperar que se seque. En verder de zegen voor jullie allemaal.