Weekend in Bani
Door: Karin de Bruijn
07 November 2011 | Dominicaanse Republiek, Ciudad Trujillo
Alweer heel veel te schrijven, en ik zal eerst de vragen beantwoorden.
Het is hier heel warm, echt tropisch warm, zeker 30 graden.We hebben een heel druk programma en liggen ´s avonds niet op tijd op bed. Ik kan ook moeilijk inslapen door alles wat er in mijn hoofd omgaat. Gisteravond heb ik met Adrienne samen een artikel geschreven voor het kerkblad en de anderen waren aan het spelletjes doen, samen met de Dominicanen. Echt heel bijzonder want ook de Dominicanen vinden het zo leuk om samen dingen met ons te doen. Het is heel anders als we in de schol zouden slapen, want nu zijn we echt bij de gezinnen thuis. We leven zo intens met de bewoner mee en zijn al in veel huisjes geweest.
Nu de zondag, dat was heel indrukwekkend. Eerst al de wandeling door het armste gedeelte van de wijk, in het zuiden bij het jeugdcentrum en naar de rivier toe. We hadden een ontmoeting met Nina, de zondagsschooljuf en zij vertelde over haar studie medicijnen en dat ze over anderhalf jaar afgestudeerd zal zijn. Daarna zijn we naar de Haitiaanse kerk geweest en wij kwamen binnen onder het zingen van welke vriend is onze Jezus. Daarna zong de mannengroep en vervolgens 3 jonge meisje.Zij begonnen te huilen en later legde iemand in de kerk uit dat hun moeder 22 dagen geleden is overleden. Wat een verdriet. We mochten ook met elkaar de maaltijd van de Heer vieren. In de Haitiaanse kerk voel ik me meer thuis dan in de Dominicaanse en dan schieten de tranen vaak in mijn ogen. De middag hebben we doorgebracht in het zwembad. En ´s avonds naar de kerk bij Edy en ook daar mochten we een mooie warme dienst meemaken.
Vanmorgen zijn we met elkaar nar de kledingmarkt geweest en als echte dames, werd er druk gewinkeld, een mooi jurkje, een rokje, een mooie blouse. En Marisol ,waar Adrienne en ik slapen stond ook op deze markt dus dat was heel leuk om te zien.
Daarna een heel indrukwekkend gesprek gevoerd met Elen, over de problemen met de leerlingen op school. Ik mocht weer maatschappelijk werkster zijn, en kon veel betekenen. Samen met elkaar gebeden.
En nu naar de bouw, want de anderen hebben vanmorgen hard gewerkt en ik heb er nog niets van gezien. Ik weet al wel dat er beton is gestort bij de steunpilaren en dat de bekisting is gemaakt voor de steunpilaren.
En iedereen krijgt de groeten van iedereen!
Hartelijke groeten,
Karin
07 November 2011 - 18:37
Aletta:
Ik kan me zo goed voorstellen dat je hoofd overvol zit met alle indrukken en gesprekken en alle dingen die je mee maakt.
Ik wens je een goede nacht toe met Zijn Rust!
Groetjes Aletta de Bruin -
07 November 2011 - 18:45
Itie Ter Steege:
Bijzonder om jullie belevenissen mee te lezen en te beleven. Fijn dat jullie daar zoveel voor anderen kunnen betekenen! Hebben jullie samen met de WS groep gereisd?
Nog een hele goede en gezegende tijd gewenst met je groep, samen met de Dominicanen! -
07 November 2011 - 19:07
Jolande:
Ha Karin.
Wat een geweldige volhouder ben je toch!Wat heb je een prachtige taak
daar in de DR. ik wens je Gods nabijheid en veel liefs en sterkte voor alle gesprekken.Ik hoop dat je wat rust zal vinden om wat uurtjes te slapen
ps. ik denk nog vaak aan de uurtjes samen zingen, knutselen en spelen met de kids!!!
hartelijke groet Jolande. -
07 November 2011 - 20:31
Joke Verrij:
Fantastisch om te lezen hoe het jullie daar vergaat. Het klinkt zo vertrouwd, en toch ook weer heel nieuw. Heel veel succes gewenst! -
08 November 2011 - 07:42
Jurjen:
Hoi Karin, fijn om ook dit weer te lezen. Bedankt voor dit verslag. Ooit hoop ik daar zelf eens rond te lopen. Fijn dat Adrienne een keer met je telefoon mocht bellen. Hartelijke groet, Jurjen. -
08 November 2011 - 08:05
Wil En Erik :
Beste mensen,
Steeds weer leuk om zo'n verhaal te lezen. We begrijpen, dat er weer veel te beleven en ook te doen is.
Doe de groeten aan iedereen en veel succes in dat warme land. -
09 November 2011 - 16:55
Irene.:
Lieve Karin.
Wat goed te lezen dat je zo'n fijne groep hebt.
Het lijkt mij inderdaad heel goed dat jullie bij de mensen zelf wonen.
Wel weer heel anders dan de andere keren!
Waar ging je zwemmen?
Karin, ik hoop dat je zo heerlijk het gevoel mag houden dat je deze reis weer onder Gods vertrouwde vleugels mag maken.
Een hele fijne tijd met elkaar!
In gedachten ben ik bij je (jullie).
Lieve groeten, Irene.