Spannend avontuur - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Spannend avontuur - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Spannend avontuur

Blijf op de hoogte en volg

18 Juni 2018 | Dominicaanse Republiek, Baní

Lieve vrienden en collega's,

Het is nu maandagmiddag 2 uur en er is weer een hoop gebeurd, en daar een aantal van jullie wachten op deel 2, offer ik mijn tijd op om jullie te schrijven, hoe het verder is afgelopen.

Onderweg vanaf de supermarkt naar huis, wordt mijn alles duidelijk, en ik voel mij blij dat ik het nu weet, en ik zo gelukkig om weer in Santa rosa te zijn.

Die zaterdagochtend ga ik met Rafalo naar Jorge zijn huis, alles zit dicht, er hangt een bordje te huur, en er staan 4 plastic stoelen buiten en de ladders van Jorge. De buurvrouw belt de huisbaas, en die ik bij haar zieke vader, en we vertrekken weer.

Na het middageten belt Jorge, en hij wil met mij praten, zonder anderen erbij, hij wacht op mij in de kinderspeeltuin op een bankje. Ik ga er heen met Rafelo, en die houd alles vanaf een afstand in de gaten.

Het is fijn om Jorge te zien, en om hem te spreken onder 4 ogen. Hij verblindt mij weer met deze verhalen, en ik ben natuurlijk vol emotie. Na dit gesprek gaan we goed uit elkaar. Rafalo en ik halen zijn 2 kinderen op en gaan naar het zwembad. Zaterdagavond slaap ik heerlijk.

Zondagmorgen ga ik naar de baptistenkerk, en kom ik tot rust en geniet van de mooie liederen uit Johannes de Heer bundel. Na het middageten bij Sol, de moeder van Elen Kelly, gaan Rafelo weer op pad, ik als Sherlock Holms, om weer nieuwe ontdekkingen te doen. Ik had tijdens het eten gehoord,,dat Jorge nog een zoon heeft bij een andere vrouw, 17 jaar is deze jongen, en ik ken hem als werknemer van Jorge, hij is mij nooit voorgesteld als zijn zoon.

Maar goed,we gaan naar het huis van Jorge om mijn spullen op te halen en ik hoop dat de huisbaas thuis is. We spreken haar en ik vraag of Jorge huurachterstand heeft, en zij dacht 1 of 2 maanden, maar Jorge heeft de sleutel, het verhaal, dat Jorge mij vertelde over de deurwaarder, is dus onjuist. Morgen mogen we terugkomen en dan zal zijmde advocaat bellen en vragen of er huurachterstand is.

We spreken die middag ook de man van Jorge zijn dochter die boven Jorge woont, en hij heeft ook een sleutel maar kan die niet vinden,,want die heeft zijn vrouw mee in haar handtas naar haar werk. Ondertussen belt Jorge, hij is in Santiago, en kan nu niet mijn spullen geven, wellicht over een paar dagen komt hij naar Bani. Ik heb de telefoon op luidspreker staan, zodat de anderen ook horen wat Jorge zegt en dat er geen onduidelijkheden zijn.

We gaan naar huis en ik ga met Elen kaarten maken, en dat is zo gezellig samen, Esdras is er ook, en speelt schaak op zijn telefoon.

Dan belt Jorge , hij is weer in Bani en wil dat ik naar de hoofdweg kom om mijn spullen op te halen. Uhm, ik heb geen vervoer en kan zoveel zelf niet dragen. Hij wil absoluut niet naar Esdras en Elen komen.

ik bel Rafelo op om mij op te halen, dan belt Jorge weer,,en zegt dat hij naar het huis van Rafelo komt. Perfect. Ik ga er ook heen. We wachten, maar geen Jorge. Dan belt Elen, Jorge heeft de spullen bij de voordeur gezet,,en is heel snel weggereden.

Ik vertrek weer bij het huis van Rafelo, en daar komt Jorge aan. Hij wil mij alleen spreken, maar niet hier op straat. Hij stelt het centrale park midden in Bani voor. Perfect, en ik spring bij Rafelo achterop. In het park heb ik een goed gesprek, en hoor ik dat Jorge een andere vriendin heeft, en dat de foto's die ik op Facebook heb gezien van haar zijn, in zijn huis.

Missie volbracht, ik weet het nu, en neem goed afscheid van Jorge.. Rafelo had mij vanaf een afstand in de gaten gehouden en brengt mij weer thuis.

En is het maandag en Jorge heeft mij gebeld en gevraagd hoe het met mij gaat.

Dit zijn de feiten die Sherlock Holmes, in Bani heeft ontdekt.

Ik ga genieten van mijn dagen in Bani, wil nog veel doen, en ik hou jullie op de hoogte.

Hartelijke groeten,

Karin

• 18 Juni 2018 - 19:08

GA:

Lieve Karin, wens je alles wat je nodig hebt om dit alles weer een plekje te geven....het doet mij al zeer...laat staan jou!!!
    Maar gelukkig mag je je handen in alle onschuld wassen....
    Be blessed!!
    Gerda

• 18 Juni 2018 - 20:08

Anneke:

Lieve Karin,
    Fijn dat zulke lieve en goede vrienden hebt, zodat je niet alleen bent nu. Heel veel sterkte met alles! Fijn dat je toch nog een goed gesprek met hem hebt gehad!
    Liefs, Anneke

• 19 Juni 2018 - 07:46

Annie Verrips:

Och, Karin wat een verhaal. Ik wens je sterkte. Koester je aan de vriendschap van de mensen om je heen!
    Annie