Nood in Haiti - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Nood in Haiti - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Nood in Haiti

Door: Karin de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg

28 Januari 2010 | Dominicaanse Republiek, Baní

Hallo allemaal,

Dinsdagavond zaten wij in de kerk en werd iedereen opgeroepen om voedsel te brengen naar de kerk, en op het podium lagen al de nodige zakjes met blikjes vis, spagetti enz.

En vanmorgen heel vroeg is Wilma met een team van de kerk vertrokken om naar Haiti te gaan en de spullen af te leveren. Het is allemaal heel spannend en ze zal terug komen met veel indrukken en verhalen.

Gisteravond waren we bij mijn Dominicaanse vrienden in een rijke wijk, en daar heb ik in 2001 gewoond. Rafael vertelde dat hij in Port au Prince is geweest en vertelde hoe het is daar en hoe moeilijk ook voor de Haitianen die met amputaties hier in Azua in het ziekenhuis liggen. Voor hen is er geen hulp en hij heeft ons gevraagd of wij geen donatie kunnen doen. Wellicht gaan we morgen naar het ziekenhuis toe, waar nu 80 Haitianen liggen en die dus geen hulp krijgen, en ook eten moeten. Het is nu de kerk die hen helpt, maar ook zij hebben niet de financiele middelen om dit lang te blijven doen, en het is frusterend dat alle hulp naar Port au Prince gaat.

Gisteren heb ik in het Frans gepraat met Emile, de dominee van het project in Haiti en dat was goed. Hij heeft een heel verslag gemaakt van alle vragen, die ingevuld moeten worden voor de projectaanvraag die ik wil indienen bij stichting Kan ik er wat aan Doen.

Gistermiddag zijn we gestart met het maken van 3D kaarten in de nieuwe kerk van Edy, samen met Nina Sanchez en dat was zo bijzonder, daar het in de kerk is die er in 2008 met 4YOU is gebouwd! Ook is Wilma gestart met de blokfluitlessen.

Vanmorgen ben ik op pad om inkopen te doen, en vanmiddag ga ik weer verder met 3D kaarten maken, nu bij Marisol thuis en zo kunnen heel veel mensen in de wijk iets nieuws leren en genieten van een leuke creatieve middag. Het is heel dankbaar werk!!

Heel veel groeten,

Karin

Ps giften voor een van de bouwprojecten of voor de school in Santa Rosa zijn van harte welkom! Kijk voor banknummer op www.4you2.org

• 28 Januari 2010 - 14:54

Aletta:

Sterkte meis, met alles.
    ik hoop dat er giften binnen mogen komen!

Ga je zelf ook nog naar Haiti?
    Zo ja welk gebied?
    Mocht je gaan en je gaat dan naar Johan Smoorenburg, wil je hem dan de hartelijke groeten doen van mij en heel veel sterkte toewensen.
    Hij kent mij van de volle evangelie gemeente Zeist.

Aletta

• 28 Januari 2010 - 21:48

Nellie:

Hoi Karin,
    wat indrukwekkend om te lezen!
    Sterkte met alles!!
    lieve groetjes, Nellie.