Weekend + maandag in Santa Rosa - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Weekend + maandag in Santa Rosa - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Weekend + maandag in Santa Rosa

Blijf op de hoogte en volg

29 Juli 2014 | Dominicaanse Republiek, Baní

Lieve allemaal,

Even niet kunnen schrijven, daar ik ziek was. We waren zaterdag naar de grotten geweest en de jongeren hadden enorm zin in zwemmen en pizza eten. Dus dat zijn we zaterdag na het kinderwerk gaan doen.

De pizza is bij mij en nog een paar anderen niet goed gevallen en daardoor moest ik enorm overgeven en aan de diarree. Zondagmorgen lagen velen op bed en ik heb nog wel met een kleine groep bij Nina in de kerk zondagsschool gedaan. Het programm heb ik moeten wijzigen en we zijn niet naar de zoutwinning in Salinas geweest. In plaats daarvan zijn we weer naar het heerlijke zwembad in Bani geweest.

En s' Avonds lag ik heerlijk vroeg in bed. Gisteren duurde het lang voordat iedereen weer was opgestart. We zijn allemaal moe door het warme weer die veel energie kost en door het werken en door de vele contacten met de jongeren hier.

Gisteren hebben we weer geschilderd in de school en zijn we ook begonnen met het schoonmaken en opruimen van alle kasten en schoolbankjes. De directeur van de school Elen lag de hele dag ziek op bed, met chicungunya, een ziekte die hier heerst, en die enorme pijn veroorzaakt aan je gewrichten waardoor je amper op je benen kunt staan.

Alleen bij Edwin kon er gebouwd worden. De andere gezinnen hadden zelf nog niet voor zand gezorgd voor het maken van cement. Esdras de pastor in de wijk en leider van het project, wil ook dat de mensen hier een bijdrage leveren aan het bouwen van hun badkamer. Zij krijgen al zoveel materiaal door de Regenboogjongeren ingezameld, dat het ook goed is dat ze zelf een hele kleine bijdrage leveren in de vorm van het zoeken naar zand.

Vandaag hoop ik dat we weer bij nieuwe gezinnen kunnen gaan bouwen.

hartelijke groeten,

Karin

• 29 Juli 2014 - 17:46

Henk:

Hallo Karin,

Leuk weer mee te lezen.
    Mooi dat je de jongeren weer de kans geeft iets goeds te doen en hun blikveld helpt te verruimen.
    En zelf ook weer de mogelijkheid krijgt om dit te doen

Bij het ziek zijn moest ik meteen weer denken toen ,we de 2de keer naar Haïti waren geweest en op de terugweg kaas op de straat hebben gekocht; dat heb ik en mijn ingewanden goed geweten.
    Ook de andere bezoekjes die je beschrijft roepen bij mij oude herinneringen op.

Het zwembad in Bani is dat nog steeds bij die oude baas met zijn oudere appartementen?

Doe Esdras(mijn oude schaakpartner) en Elen de groeten van mij Hermano Henk
    En nog een goede en gezegende tijd toegewenst.

• 29 Juli 2014 - 20:04

Wilma:

He Karin,
    Wat maken jullie weer veel mee zeg. Ik heb net alle berichtjes in een keer gelezen er was iets mis met mijn postzak in waardoor ik niks meer ontving van jou maar ik ben weer helemaal bijgelezen wat een ervaringen allemaal zeg!!! Heel veel liefs voor een ieder daar en een speciale hug voor keila!! Als ik de verhalen lees zie ik mezelf gelijk weer in de wijk rondlopen daar hoef ik niet veel voor te doen. Jullie maken intense dingen mee met elkaar. Een hele mooie gezegende tijd nog met elkaar. weet je of ze mijn pakketje hebben ontvangen? nou geniet maar voluit en denk om je rust zo nu en dan!!!

Liefs wilma