In Boca Chica is het zonnig - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu In Boca Chica is het zonnig - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

In Boca Chica is het zonnig

Door: Karin de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg

25 November 2005 | Dominicaanse Republiek, Baní

Lieve allenaal,

Gisteren zijn we uir Santa Rosa vertrokken en dat ging niet zonder tranen.

Het afscheid nemen van Helen en Esdras was zwaar,maar het was een mooi en intens moment en Esdras sprak bijzondere woorden.

Voor hem is het ook een tijd geweest waarin hij heel veel mocht leren van ons.

Om elf uur zaten we gisteren in de bus terug naar Santo Domingo en vandaaruit door naar Boca Chica waar we om 2 uur waren.

Ik geniet enorm van de heerlijke rust hier en het zalige weer. Het is hier iets minder warm als in Santo Rosa en we zittenineen luxe hotel en na 2 maanden eindelijk weer een echte warme douche! Dat is genieten!

Boca Chica heeft ook sloppenwijk, daar kwamen wij gisteravond achter toen we naar de kerk gingen. De dienst was niet in de kerk zelf maar midden in de sloppenwijk in de openlucht. Midden tussen de Dominicanen El Shadddai zingen, een lied wat zowel Herman als ik kenden, dat schept een band.

Hierbij wil ik jullie ook nog vragen om de reactie te lezen onder Nieuwe belevenissen van Compassion. De directeur verteld hier zijn kant van het verhaal. Hierbij wil ik dan ook mijn excuses aanbieden, daar ik niet wil dat jullie een slecht beeld krijgen van Compassion. Zelf heb ik immers ook een Compassion kind in Ecuador en ik sta nog altijd achter hun goede werk daar. Ik heb alleen mijn persoonlijke ervaringen willen weergeven, hoe het bezoek op mij overkwam en dat het een enorm contrast was tussen het kantoor en het project zelf.

Ik ga nog even genieten van het heerlijke hotel voor wij morgenvroeg met de bus richting Puerto plata reizen. Wij vertrekken morgen avond 21.25 uur, plaatselijke tijd, en ik weet niet de excacte aankomst tijd in NL, daar wij een vluchtwijziging hebben gehad, maar ik vermoed dat we tussen tien uur en elf uur in de ochtend op schiphol zullen landen.

Alle goeds en ik verheug me op jullie telefoontjes en bezoek.

Heel veel groeten, Karin

• 25 November 2005 - 17:01

Karin:

Hoi Karin, ik hoop dat jullie een goede thuisreis hebben en veilig kunnen landen. Hier valt er sneeuw.
    Groeten,
    Karin

• 25 November 2005 - 17:28

Annie:

Hallo Karin,
    Goede terugvlucht gewenst. Zal wel weer wennen zijn voor je hier in dat koude kikkerland.
    Ik ontvlucht Nederland even i.v.m. mijn vakantie.
    Geniet nog van de laatste uurtjes daar!
    Groet,
    Annie Verrips