Terug in de Dominicaanse Republiek - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Terug in de Dominicaanse Republiek - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Terug in de Dominicaanse Republiek

Door: Karin de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg

22 Juni 2011 | Dominicaanse Republiek, Baní

Lieve vrienden,

Het is heerlijk om hier weer te zijn! Ik heb een goede vlucht gehad en er zat een leuke man naast mij, die ook heel vaak naar de DR ging. Hij is directeur van een school en was erg geinteresseerd in mijn activiteiten.

Alles ging zo vlot, dat ik ´s middags al op het strand lag en heerlijk kon ontspannen in de golven. Ook daar ontmoette ik leuke mensen, uit Zwitserland en nog groep jongeren van eenkerk uit Santiago. En het was erg leuk dat ik me bij hen kon uitsluiten. Dat is zo bijzonder in dit land, je voelt je nooit alleen en je maakt snel contact.

De reis was heel speciaal, want ik heb een vouwfiets, de cityhopper van Halfords, meegenomen, en voel me nu de koning te rijk. Het is super, ik met mijn fiets van het hotel, grote rugzak en kleine rugzak op de bagagedrager, naar het busstation. Ik had wel veel bekijks en dat om 6 uur ´s ochtends!

De reis verliep voorspoedig naar Bani, en ik kon makkelijk overstappen in Santa Domingo, want ik dacht nu laat ik mijn bagage vervoeren door een aardige knul met een steekwagentje. Op naar de taxi en weer verder met de bus naar Bani. Vanaf de bushalte op de fiets naar Esdras en iedereen keek naar die bijzondere verschijning op de fiets door Santa Rosa. Het was zo lachwekkend!

Bij Esdras en ook bij Marisol werd ik heel hartelijk ontvangen en ik geniet van de grote gastvrijheid! Ik ben zo ontzettend blij om hier weer te zijn!!

Ik heb maandag ook gelijk Edy en Edelin opgezocht, heerlijk even snel met fiets door de wijk rijden! En dan bijpraten met iedereen.

En ik ben al druk in de weer met mijn knutselmateriaal en vanmorgen om school met de kinderen bezig geweest, het was hun laatste schooldag. En bij mensen thuis spelletjes doen en knutselen en onderwijl gesprekken voeren. Daar wordt ik echt gelukig van!

Gisteren met de kinderen van Marisol en ook Kelvin laten fietsen op mijn fiets en er kwamen steeds meer kinderen bij met een fiets en zo hadden we veel plezier.

Vanmidddag ben ik model bij de manicure en ik ben heel benieuwd. Het is een dame uit de kerk die mijn hiervoor gevraagd heeft, en haar 2 kinderen zitten bij Elen op school.

Het is hier echt heel warm, en ik ben blij dat ik nu even koel in het Internet zit.

De mensen kijken enorm uit naar de groep die in november komt en dan gaat bouwen aan de kerk van dominee Guzman. Zie www.4you2.org. Ook de gastgezinnen vinden het leuk dat ze logees krijgen!

Alle goeds en hartelijke groeten,

Karin

• 22 Juni 2011 - 18:50

Annie Verrips:

Hallo Karin,

Leuk je bericht weer te lezen. Ik wens je een goede tijd daar.

Annie

• 22 Juni 2011 - 19:09

Gerda Te Winkel:

Zie het al helemaal voor me..jij op die fiets daar...wat fijn dat dat zoveel gemak geeft voor jou!!Wens je alles wat je daar nodig hebt en heel veel zegen van God!!!Geniet er maar lekker van..
    Wel speciaal dat je die man daar sprak ih vliegtuig..wie weet kan hij via de school nog wel eens iets leuks doen voor jouw project...

• 22 Juni 2011 - 20:58

Esther Unk:

Geweldig te horen dat je er weer zit en je intens geniet!!
    Heel veel plezier nog verder met al het goeds wat je doet.

Hasta luego,

Esther

• 22 Juni 2011 - 20:58

Nellie:

Hoi Karin,
    in gedachten zit ik bij je op de bagagedrager... fiets ik lekker mee door de wijk...
    Leuk je bericht, ik kijk alweer uit naar je volgende verhaal.
    Doe ieder maar de groeten.

• 22 Juni 2011 - 21:40

Antoinette Janssen:

Hoi Karin,
    Leuk je verhaal te lezen. Veel plezier, maar bovenal Gods zegens!
    Antoinette

• 23 Juni 2011 - 06:50

Aletta:

Zeg , ben je daar nu alweer?
    Wat heerlijk voor je!
    We spreken elkaar veel te weinig op het werk, want dan had ik natuurlijk geweten dat je ging ;-)
    Ik wens je een gezegende tijd toe.

Ik zie je al fietsen!

Groetjes

• 23 Juni 2011 - 07:14

Tonja:

Hoi Karin, Leuk je berichtje te lezen. Dat de reis en alles zo heerlijk goed is gegaan. Ik wens je weer een heel bijzondere tijd toe, heel veel zegen van God voor jou en je vrienden daar!

Tonja

• 23 Juni 2011 - 09:27

Petra:

Hoi Karin,

Leuk om te lezen! Trouwens wat een fiets betreft: ik heb ook een nieuwe fiets, dezelfde als jij in NL :).
    Geniet van je tijd in de DR maar dat zal wel lukken! Veel groeten ook van Klaas-Jan, Petra