Laatste dagen in Santa Rosa
Door: Karin de Bruijn
28 Juni 2009 | Dominicaanse Republiek, Baní
Hallo allemaal,
Alles is goed en we genieten enorm! Ik heb heel even tijd, want mijn boterkoek staat in de oven en zodirect gaan we ook tafeltjes afleveren voor de school van Yeni.
Vanmiddag zwemmen met een aantal tienermeiden. Vanavond is de afscheidsdienst en morgen vertrekken we naar Samana om daar rond te trekken.
We hebben heel veel gedaan, oa kinderwerk in diverse kerken, knutselmiddagen en veel met allerlei mensen gesprekken gevoerd over het leven hier in deze sloppenwijk.
Het is soms best heftig en het is hier voor veel mensen echt overleven, en elke dag maar weer zien of er genoeg geld is.
Blij ben ik dat het zo goed gaat met de kerk, heel vol zijn de diensten iedere keer en vaak moeten de mensen buiten staan, en zijn er niet genoeg plaatsen in de kerk.Ook voor de school is er veel geregeld, de leraressen en nu start de inschrijving en worden er overal folders verspeid van de nieuwe school. Er komt een groep uit Baltimore om de school te schilderen en we zijn druk bezig om de laatste dingen te kopen voor de school, zoals bureaus voor de leraren.
Ik moet nu afsluiten. Alle goeds.
Hartelijke groeten,
Karin
Ik moet nu afsluiten. Alle goeds.
Hartelijke groeten,
Karin
28 Juni 2009 - 17:28
Pieter:
Hoi Karin,
Leuk om je enthousiaste verhalen elke keer weer te lezen. Goed om te zien dat jullie zo lekker aktief bezig zijn, het erg naar jullie zin hebben en veel kunnen betekenen voor de mensen daar. Op de foto zie ik dat de kerk en school behoorlijk uitgebreid zijn sinds ik er was, mooi.
Wanneer ga je een project naar Haïti organiseren?
Groeten, ook aan de rest van de groep, Pieter -
28 Juni 2009 - 20:16
Anneke Schreurs:
Fijn om je belevenissen zo te kunnen volgen. Veel klinkt bekend en ik zou best weer even bij jullie willen zijn daar... Fijn dat jullie zoveel hebben kunnen doen en betekenen voor de mensen daar. Hartelijke groeten aan Esdras & Helen, Yeni en Christine en hun familie, en natuurlijk aan je reisgenoten.
Een goeie reis terug gewenst. Groetjes, Anneke
28 Juni 2009 - 20:42
Annie Verrips:
Wat doen jullie toch goede dingen daar. Mooi voor jullie om de resultaten te zien. Goede tijd nog daar.
Anie -
29 Juni 2009 - 15:18
Nellie :
Hoi hoi,
wat leuk om even mee te lezen.
Ik geniet met je mee.
groetjes, Nellie. -
08 Juli 2009 - 19:08
Louise:
Wat moet het fijn zijn er zo vaak op uit te kunnen trekken en mensen te helpen en bemoedigen!
Een enorme zegen voor de armen dat er mensen zijn, die naar hen omzien
groetjes
Louise