Weer in Nederland
Door: Karin de Bruijn
02 April 2011 | Nederland, Hilversum
Lieve allemaal,
Sinds gistermiddag ben ik weer terug in Nederland. We kwamen 1 uur eerder aan dan gepland en om 14:00 uur zat ik al in de trein naar Hilversum. Een zeer voorspoedige reis!
Er zaten leuke mensen in het vliegtuig die geinteresseerd waren in de werkvakantie's van stichting 4YOU en met veel belangstelling luisterden naar mijn verhalen!
Mijn laatste dag in Punta Cana heb ik ook nuttig besteed en ik heb NL les gegeven aan een Haitiaanse jongen. Hij werkte in één van de vele souvenirwinkeltjes en sprak vloeiend Duits, Engels, Frans, Ceools, en een paar woorden Russisch. Zeer bijzonder en bij mijn eerste ontmoeting 2 weken geleden had ik hem beloofd om een kopie van mijn NL lesboek.
Het was erg leuk om hem les te geven, en we zaten heerlijk in zijn winkeltje met airco. De eerste les ging heel goed, en hij kon mij al snel heel goed nazeggen, zelfs lastige woorden met de 'h'en de 'g' erin kon hij goed uitspreken. Bijzonder talent.
In het Internet cafe heeft hij ook de CD's die bij de cursus zaten kunnen copiëren, dus als ik weer terug ga naar de DR spreekt hij zeker een woordje Nederlands!:-)
Als dank mocht ik na afloop van de les een cadeautje uitzoeken in zijn souvenirwinkeltje! Erg leuk!
Tevens kwam ik in zijn winkeltje nog iemand tegen, die uit Haiti kwam en zelfs uit Belladere. Ik zei, dat ik daar geweest was en er een dominee kende. En de jongen zei, dat is dan zeker dominee Emile. Ja, die kende hij wel! Heel grappig ben je zover van Hati en kom je zomaar iemand tegen uit Belladere, waar het project is van de school, die nog altijd in erbarmelijke staat verkeerd.Zie foto.
Vandaag schijnt gelukkig de zon, maar gisteren wilde ik na 5 minuten wel weer terug. Wat een somber en grijze dag...en al die mensen die niet groeten, maar in gedachten verzonken, snel voorbij lopen, en ook nog eens somber kijken. Brrr..
Ga nu snel verder met uitpakken van mijn koffer, de was draaien en boodschappen doen!
Hartelijke groeten,
Karin
Hartelijke groeten,
Karin
02 April 2011 - 08:57
Herman:
Hoi Karin,
Weer terug in Nederland. Het blijft wennen aan de koude Nederlandse cultuur hè. De mensen zijn gehaast, zoals je schreef groeten niet. Iedereen is met zichzelf bezig. Hopelijk is de pr in het vliegtuig niet voor niets geweeest en levert het nieuwe deelnemers op.
Ik ga graag weer naar Santa Rosa, maar dat duurt nog een jaar.....
Groetjes, Herman -
02 April 2011 - 14:46
Joke Verrij:
Fijn dat je zo'n goede reis achter de rug hebt. Geweldig wat je voor de mensen daar kunt betekenen. We bewonderen je zeer!
Hartelijke groeten. -
02 April 2011 - 17:10
Erik Van Den Berg:
Werkom thuis,
Het was vandaag prachig weer in Nederland!
Sterkte met de aanpassingen.
Erik