Medisch onderzoek Jorge
03 Mei 2018 | Nederland, Hilversum
Lieve allemaal,
Dank voor jullie giften. Totaal is er 105 euro binnengekomen en heb ik het geld naar Jorge overgemaakt voor het medisch onderzoek en de medicijnen.
Elke dag gaat Jorge naar het ziekenhuis en krijgt hij injecties en dat kost per injectie 1800 pesos, ongeveer 31 euro. Binnenkort moet hij opnieuw naar de arts en wordt er onderzocht of de parasieten uit zijn buik weg zijn.
Het is moeilijk dat hij geen inkomsten heeft en als je Jorge wilt helpen, dan wordt je gift direct besteed aan medicijnen. Je mag het overmaken op rekeningnummer, NL42INGB0005348620 tnv G.K de Bruijn ovv kosten ziekenhuis en medicijnen. Mocht er meer binnenkomen, dan zal ik het gebruiken voor zijn jongste dochter zodat zij naar school kan gaan.
Armoede is een cirkel waar Jorge in zit, die je maar heel moeilijk kunt doorbreken en het is een proces dat overgaat naar zijn kinderen, de oudste dochter is nu 22 en heeft alleen de lagere school tot groep 7 gedaan, en is daarna uit huis gegaan. Haar moeder is schoonmaakster en verdient te weinig om alle kinderen een goede opleiding te kunnen geven.
Jorge zijn oudste zoon heeft wel de middelbare school kunnen afmaken en het is fijn dat hij nu met giften uit Nederland via het Badeloch Fonds kan studeren aan de universiteit. HIj studeert ICT en in de toekomst hoop ik dat hij de armoedecirkel kan doorbreken. Wil je hem sponsoren met zijn studie, dan is jouw gift van harte welkom bij stichting Badeloch fonds rekeningnumer NL28INGB0000326212 OVV STUDIE JORGE LUIS dominicaanse Republiek.
Sinds 22 maart logeert Rosa, die ik ooit ontmoet heb in de bus vanaf Punta Cana, bij mij in Hilversum en beleef ik veel nieuwe dingen.
Ik help haar met inburgeren in Nederland en dat geeft mij veel voldoening. Zij heeft een baan in homekeeping in een hotel in Amsterdam. Een dominee uit de Dominicaanse Republiek heeft haar aan deze baan geholpen en sinds 5 april werkt zij in dit hotel aan het museumplein in Amsterdam. Met haar beleef ik nieuwe avonturen, zo ging ik mee om een burgerservicenummer aan te vragen als niet ingezetene in Nederland en hiervoor reisden wij naar Utrecht naar het stadskantoor. Leuk om te ervaren hoe het gaat als je nieuwkomer bent in Nederland.
Ook ging ik mee naar de kerk in Amsterdam Zuidoost waar een Dominicaanse vriend van Rosa voorganger is van een kleine dominicaanse kerk. Ik wist niet wat ik meemaakte, het voelde en was precies zoals in Santa Rosa, de muziek, het zingen, alles met trommel, tamboerijn en guira, en natuurlijk een collectemandje op de preekstoel waarbij iedereen naar voren loopt. En na afloop cake met frisdrank. Een echte dominicaanse kerkdienst en dat gewoon in nederland.
Het volgende avontuur was afgelopen Koningsnacht in Amsterdam omdat we een kamer gingen zoeken voor Rosa. Via haar Dominicaanse dominee had ze gehoord dat er een kamer vrij kwam voor 300 euro, mooi dicht bij haar werk in Amsterdam, goed bereikbaar met de metro, dus wij er heen.
De Bijlmer is een wijk die ik ken van de tv beelden met het vliegtuig dat daar is neergestort op de flat Groeneveen en het maakte dan ook veel indruk op mij bij het met eigen ogen zien van deze flat. We moesten een paar keer de weg vragen en ik vroeg waar de straat was, en toen bleek dat de straatnaam de naam is van de flat, enorme flatgebouwen en er waren 4 liften , dus weer vragen en de man vertelde dat alles is beveiligd en dat je alleen met een electronische sleutel naar binnen kan maar hij wilde ons wel helpen met het opendoen van de lift. Eenmaal op de juiste verdieping, weer een bellensysteem om toegang te krijgen tot de juiste gallerij.
We belden aan bij het juiste huisnummer en werden ontvangen door een vriendelijke Dominicaanse dame op leetijd, die enorm opgezwollen dikke benen had, in de huiskamer stond een scootmobiel en de kamer die zij aanbood bestond uit 1 bed met rondom een gordijn,de kamer had geen ramen. De toegangsdeur was slechts een gordijn. In de hoek van de kamer zat wel een andere deur en achter deze deur zat nog een kamer die al verhuurd was aan een Colombiaanse man. Compleet geschokt van de toestand bood de dame aan dat ik mocht gaan zitten, maar er stond geen stoel. Ik vroeg of ik dan op het ronde tafeltje moest gaan zitten, ja dat was de bedoeling en Rosa en de dame gingen op het bed zitten. We konden natuurlijk niet gelijk weg, en beleefd hebben we nog het een en ander gevraagd. Wow, voorlopig mag Rosa bij mij wonen, want ik wil echt niet dat zij een kamer moet gaan huren zonder privacy.
We liepen terug naar het metrostation en kwamen langs alllerlei winkels met buitenlandse etenswaren, Afrikaanse kleding, en je hoeft echt niet ver weg om in een andere cultuur terecht te komen.
Moe van alle indrukken, wilden we naar huis, Koningsnacht vieren in Amsterdam dat plan liet ik varen, en wat voelde het fijn om weer in mijn eigen huisje te zijn, waar Rosa zichzelf kan zijn, en een heerlijke kamer heeft.
Jorge blijft voorlopig nog in de Dominicaanse Republiek vanwege zijn dochter die nog altijd wacht op de operatie van haar amandelen. Doordat er problemen zijn geconstateerd aan haar hart, kan de operatie nog niet plaatsvinden.
Hartelijke groeten,
Karin