Op paarden naar de watervallen - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Op paarden naar de watervallen - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Op paarden naar de watervallen

Door: Karin de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg

27 Juni 2012 | Dominicaanse Republiek, Baní

Lieve allemaal,

Na het afscheid in Santa Rosa kwamen we gisteren rond het middaguur aan in Jarabacoa. W

Na het heerlijke middageten mochten we een duik nemen in het zwembad van het hotel en daarna hebben we de koffiefabriek Monte Alto bezocht, waar we een interessante rondleiding kregen lang de koffieplanten en ook zagen we het proces van het ontpellen van de bonen en het drogen en daarna werden de bonen in verschillende machines gesorteerd op kleur, grootte en kwaliteit. En daarna natuurlijk een heerlijk bakje koffie! Naast de kofiefabriek is de steenfabriek en mochten we aanschouwen hoe er van rode klei stenen worden gemaakt en daarna in de oven worden gebakken.

Vandaag hadden we een ontspannen dag in Jarabaocoa, en zijn we gaan paardrijden. Voor mij de eerste keer echt alleen op een paard voor een lange tocht naar de waterval Baiguate. Het was een hele ervaring. Ik kreeg mijn paard niet tot stilstand en een van de deelnemerss wilde van het paard af omdat ze echt niet verder durfde...maar ja, hoe stop je een paard.... Uiteindelijk bleef de dame in het hotel en heeft een ontspannen ochtend gehad bij het zwembad. Ik reed dus verder op mijn paard en en kwamen we aan bij de waterval, waarbij we het laatste stuk naar beneden hebben gelopen door de prachtige natuur, bergen, mooie vlinders en daarna zwemmen in het heerlijke koude water...verkoelend.

Na de lunch, heel grappig ik ging met onze chauffeur warm eten in een Dominincaans restaurantje, heerlijke morro, rijst met bonen en kip, en de rest van de groep wilde brood eten in het hotel, ok ook goed.

Het paardrijden beviel de deelnemers goed en zo gingen er 3 ook die middag verder per paard naar de grote waterval Jimenoa 2, en ik ging met de 3 anderen met de brommertaxi. Bij de watervallen kwamen we later de anderen tegen en een dame was op de fiets gegaan die ze bij het hotel had geleend. Zeer avontuurlijke deelnemer.

Na het bewonderen van de waterval zijn we over de hangbruggen teruggelopen en daar volgde weer een verfrissende duik in het water dichtbij de waterval. Ik had het geluk dat Johan wel wilde wisselen en hij ging terug met mij brommertaxi en ik mocht nog een keer paardrijden. Nu ging het niet meer stapvoets maar in galop, want de dames die meewaren konden goed paardrijden, en zodra zij mij passeerden ging mijn paard ook in galop erachteraan. En zij maar lachen..., maar uiteindelijk leerde ik ook hoe ik het paard weer langzamer kon laten lopen. En nu heeft iedereen spierpijn....

We hebben net heerlijk gegeten en zitten in het Internet en de andere dames eten een ijsje.

Morgen gaan we over de nieuwe snelweg terug naar Santo DOmingo, daar eten we tussen de middag en dan gaan we met de touringcar Expresso Bavaro terug naar het uiterste puntje van het eiland.

Onze vlucht is dan donderdagmiddag om 15.00 uur en we komen dan vrijdagmorgen aan op Schiphol.

Wat een mooie reis en het lijkt veel en veel langer dan 2 weken.

Ik zou wel elke maand met een groep hierheen willen gaan...

Alle goeds en groeten,

Karin

• 27 Juni 2012 - 08:31

Tonja:

Hoi Karin, wat leuk al je ervaringen weer te mogen lezen! Nog een paar goede dagen toegewenst en een heel goede terugreis ook hoor!

• 27 Juni 2012 - 11:35

Evelien:

Hoi Karin,

Wat leuk om dit telkens weer te lezen, ik lees het wel telkens allemaal, maar dacht laat ik weer eens reageren!
    Wat fijn dat alles goed gaat en ja inderdaad die watervallen te paard, zou het zo weer doen!

Veel succes verder deze reis en suc6 met de lange reis weer terug;)

Groetjes Evelien

• 28 Juni 2012 - 07:54

Martha:

Hola Karin

Te despides de Santo Domingo, sabiendo que muy pronto regresarás.
    Es tu segunda casa, ¿no?

Que tengas buen viaje,
    Martha

• 29 Juni 2012 - 13:16

Gerda Te Winkel:

Hallo "amazone"..dat heb je hem toch maar weer mooi "gelapt" he? Goeie thuiskomst en hopelijk tot wederhorens!
    Groetjes
    Gerda