12 dagen na tropische strom Noel
Door: Karin de Bruijn
09 November 2007 | Nederland, Amsterdam
De opvangcentra zitten nog steeds vol en in het jeugdcentrum zijn gisteren nog meer mensen zonder huis erbij gekomen.
De verdeling van voedsel vindt nog steeds elke dag plaats, en wij gaan vandaag ook weer kinderkleding, slippers, zeep, deodorant, ondergoed, enz verdelen.
Het is geweldig dat we dat kunnen doen met de giften die vanuit Nederland binnenkomen!!!!!!!!!!!!
Gisteren hebben we met de kinderen die in het jeugdcentrum zitten, kinderwerk gedaan. Het was zo indrukwekkend! Nog altijd die trieste blik in hun ogen, maar toen we met ze gingen zingen, bijbelverhaal vertellen en met ze mochten kleuren, straalden hun gezichtjes!
Het mooiste was dat ook volwassen mannen mee wilden kleuren!
´s Avonds mochten we een openluchtkerkdienst meemaken op het plein voor het jeugdcentrum. Een bijzondere kerkdienst en er mochten 5 mannen tot geloof komen. De psalm die werd gelezen; psalm 121. Waar komt mijn hulp vandaan?
Vandaag is Wilma op pad om matrassen te kopen voor een gezin, waarvan 50 centimeter water in hun huisje heeft gestaan. De matrassen zijn door al het water en modder niet meer bruikbaar.
Vandaag gaan we de wijk in om bij gezinnen langs te gaan en te zien, waar het hen aan ontbreekt. We gaan eerst inventariseren en daarna brengen we de mensen wat ze nodig hebben.
Op de bouw gaat alles heel hard, de bekisting is bijna klaar!!
Hartelijke groeten,
Karin
09 November 2007 - 15:52
Gerda Te W.:
Hallo Karin, Anneke en de anderen!
Ben blij weer van jullie te horen....Mooi zeg dat Gods werk gewoon doorgaat...hoe en wat er ook gebeurt...Zijn plan gaat verder!En dan die 5 mensen die ondanks alles Jezus mogen leren kennen...daar word je stil van....Veel sterkte!!!Tot hoelang blijven jullie??
Lieve groeten
Gerda -
10 November 2007 - 09:08
Petra:
Hoi Karin,
Wat grappig om te lezen dat ook volwassen mannen mee wilden kleuren! Normaal gesproken staat een ramp ver van je bed maar door jouw berichtjes komt het heel dichtbij. Nog veel goede moed gewenst voor de tijd dat jullie er zijn!