Naar de kapper - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Naar de kapper - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Naar de kapper

Door: Karin de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg

26 Juni 2011 | Dominicaanse Republiek, Baní

Lieve vrienden,
Dank voor jullie leuk reacties. NU heb ik in een deuk gelegen!
Vanmorgen ben ik weer op stap geweest met de manicure. Zij doet ook een kapperscursus in Bani elke zaterdag en zondagmorgen. En wat is er nu leuker dan een Europese dame meenemen als model? De lerares stond erbij en de andere leerlingen erom heen. Ik heb wel lang moeten wachten want Carolina en Genesis werden ook de haren gewassen, geknipt en gefohnt en in de krulspelden gezet. Ook mijn haar werd gefohnt en ja, ja daarna stond het rechtop en was het heel stijl geworden. Zo niet! Ik leek wel puncky. En toen moest het krulijzer eraan te pas komen om het weer goed te krijgen. Maar het is voor herhaling vastbaar en heel goedkoop voor 1 euro naar de kapper! Op deze school worden verschillende lessen gegeven dus ik heb maar eens even geinformeerd en ik wil heel graag Keila aanmelden voor de kapperscursus. En ze kan volgende week zaterdag al beginnen. Echt super leuk.
Vooral de gewone allerdaagse dingen daar geniet ik enorm van! De kinderen die met mij een boterham met hagelslag eten, de jongens die een rondje met mij mee fietsen door de wijk. En kinderen die een spelletje Rummicub spelen of "wie is het" en nu Felipe aan het schilderen met de verf die ik gisteren met hem heb gekocht. Ik ben ook op pad geweest om de fietsen van de jongens wat op te knappen en voor Osmelin remblokjes gekocht en voor Felipe een nieuwe kettingkast en zadel en voor Kelvin heb ik een tweede handsfiets gekocht en morgen ga ik ze daarmee verrassen!:-)
Gistermiddag kinderclub en dat was ook heel leuk! De zondagschooljuf houdt al vanaf 2006 bij hoeveel kinderen er elke zaterdagmiddag komen. En echt leuk om ze al die liedjes te horen zingen ,die ik hen ooit geleerd heb.
Elke dag is als een week vol belevenissen. Zo was ik gisteren avond op een bruiloft van het nichtje van Marisol. Echt super leuk. En Marisol heb ik gemotiveerd om te gaan, want ze had 2 dagen en nachten in het ziekenhuis doorgebracht met haar zieke dochtertje, dus zij was moe en haar haar zag er niet uit, en ze was zo blij dat ze toch gegaan was.
Vanmiddag heb ik bij Elen thuis 3D kaarten gemaakt met een aantal kinderen en tieners, en dat was echt gezellig en heel erg leuk en motiverend. Net naar de kerk geweest.
Groeten, Karin