Zegen en goeds - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Zegen en goeds - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Zegen en goeds

Door: Karin de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg

12 Augustus 2010 | Dominicaanse Republiek, Baní

Lieve vrienden,

Dank voor al jullie lieve en opbouwende woorden! Het doet me goed wat van jullie te horen en het geeft nieuwe kracht!

Nog steeds is het goed om hier te zijn. We ervaren heel veel zegen de gastvrijheid van de mensen in Santa Rosa die ons omringen met hun warmte en zo ontzettend goed voor ons zorgen.

Het eten is ontzettend lekker en iedereen is gezond. Met elkaar vormen we een hechte groep.

We hebben de verjaardag mogen vieren van Lifter en dat was zo ontzettend leuk om hem te verrassen, want hij komt uit Indonesie en daar vieren ze geen verjaardagen, alleen als je kind bent.

We zijn bezig geweest op de bouw met vele emmers zand naar boven brengen voor de afdeklaag en daarna mochten we nadat de stucadoors klaar waren beneden in de kerk de ramen schoonpoetsen van alle cementklodders. En nu zijn we bezig met de wanden schuren, zwaar werk en stoffig hier in de hitte die aanvoelt als 39 graden.

Morgen gaan we schilderen!

Ook hebben we excursies gemaakt en woensdag waren we naar de hoofdstad en zijn 2 Anneke en Frieda naar de Botanische tuinen geweest, en 3 anderen naar een Compassion project om een sponsorkindje van Ilse op te zoeken, wat een indrukwekkende ervaring was. Ik heb de anderen rondgeleid door het koloniale gedeelte van Santo Domingo.

Het is heerlijk dat ik apart slaap bij een gastgezin en de afgelopen 2 nachten heeft Margreet bij mij geslapen en vanavond komt Frieda bij mij logeren in het gastgezin. Ook dat is heel bijzonder, want de gastvrouw is hoogzwanger en gaat 31 augustus bevallen, want het wordt een al ingeplande keizersnee.

Heel veel zegen ervaar ik door enthousiaste deelnemers, die genieten en deze reis de mooist van hun leven noemen, en ook in kleine dingen als dat er weer vers fruitsap klaar staat als ik klaar ben met het kinderwerk.

We lachen heel veel met elkaar en het is een bijzonder leuke groep!

Alle goeds!

Hartelijke groeten,

Karin

• 13 Augustus 2010 - 20:47

Nellie:

Sjonge Karin,
    't Is nu wel 'errug' moeilijk om niet een beetje jaloers te zijn/worden. Komende week heb ik echter weinig tijd om daarmee bezig te zijn. Best ook wel spannend hoe het zal zijn. Jij/jullie nog een hele fijne week gewenst.
    Doe je alle bekenden nog de groetjes?

• 14 Augustus 2010 - 08:30

Sandra:

Ja, ik snap Nellie wel, begin me af te vragen wat ik eigenlijk nog hier doe. Het klinkt allemaal zo goed. Wens jullie als groep en jou, Karin, nog alle goeds toe.

Geniet ervan.

• 14 Augustus 2010 - 14:55

Klaas-Jan & Petra:

Hoi Karin,
    Fijn dat de reis zo gezegend wordt! Daar zijn we blij om. Wij vertrekken na 5 mnd. huwelijk toch nog op huwelijksreis :). Het is Madeira geworden en we hebben er heel veel zin in.
    Nog een goede tijd in de DR en groeten!

• 14 Augustus 2010 - 18:51

Willeke En Familie:

Hoi Karin,

Weer een hele goede tijd gewenst, en ik hoop ook eens zo'n reis mee te maken, als de kids wat ouder zijn. Morgen wordt Naomi al weer 13 jaar, dus dat is een hele leeftijd, en heerlijk aan het puberen en optutten en genieten. Ze gaat naar de 2e VMBO TL (oude Mavo), en Han gaat naar groep 7. Groetjes, en geniet er maar weer van. Leuk om zo op de hoogte te blijven van jouw aktiviteiten ! Doei.

• 16 Augustus 2010 - 10:30

Janine:

Fijn om iets van je te horen/lezen. Succes met al het werk dat je daar verzet. Wat zullen de mensen blij zijn met al jullie hulp!

groetjes van Janine

• 17 Augustus 2010 - 12:46

Wilma:

He karin en andere reisgenoten,

Wat heerlijk om weer te lezen de berichten. En ja ook ik denk nu even was ik ook maar even daar. Nou ik wens jullie heel veel plezier maar dat zit wel goed. En jullie zijn een zegen voor een ieder daar dat is zeker!
    Geniet maar volop en een lieve groet aan een ieder daar!