Rapport uitreiking
Door: Karin de Bruijn
30 Juni 2011 | Dominicaanse Republiek, Baní
Beste allemaal,
Vanmorgen om half negen ging de school nog een keer open, omdat de kinderen hun rapport kwamen ophalen. Dat is altijd een feest! Ze krijgen hun schriften mee naar huis en alle gemaakte werkjes mogen ze meenemen. Elen maakt daar altijd veel werk van en ze worden mooi ingebonden in een ringband en versiert met leuke stickers.
Allemaal krijgen ze een zakje popcorn, met koekjes en een lolie. En natuurlijk hun rapport en dan horen ze of ze zijn overgegaan. De meesten wel, maar een aantal niet. Ook krijgen aleen de kinderen hun rapport mee, als hun ouders al het schoolgeld hebben betaald. En dat is lang niet altijd het geval. Er ontbrak nog veel geld, en zo kunnen de leraressen ook niet betaald worden. Dat is een groot probleem hier, ze zeggen altijd dat ze nog wel betalne, maar doen dat dan vervolgens nooit.
Daarna weer op stap met Rafaelo naar de fietsenmaker voor de zoveelste keer, maar nu was eindelijk de oude fiets van Kelvin gerepareerd en die mag Osmelin, van wie de fiets gejat is, nu gebruiken, alleen is het wel een veel te kleine fiets voor hem...
Op naar de Blokker, die hier de Gran Maravilla heet en ik heb een opbergdoos gekocht voor al mijn knutselmateriaal, en al mijn andere dingen. Ik heb inmiddels heel at verzameld en ik wil dat niet iedere keer heen en weer slepen naar Nederland.
Vanmiddag ga ik nieuwe schoenen kopen met Danielito, want hij is wees en heeft niemand die hem verder helpt. Hij doet het goed in de computercursus! En ook hij is overgegaan nu naar groep 7.
Ik vind het heerlijk om iedereen hier te stimuleren en op weg te helpen naar een betere toekomst!
Daarna ga ik naar mijn gastgezin waar ik in 2001 6 maanden gewoond heb en ook daar ga ik 3D kaarten maken. En vanavond op bezoek bij Dorka die pas getrouwd is en nu in een ander huisje woont. Zij werkt op de school van Elen, samen met Yeni bij de kleuters.
Mijn agenda vult zich hier vanzelf en het is nooit saai.
Ik heb de mensen verteld wie er allemaal gaan komen in november en er is al een communicatie ontstaan via Facebook tussen de jongedames hier en de jongedame uit NL die meegaat. Dat is zo leuk om te horen, en iedereen vertelt ervan. Echt heel bijzonder om zo voor het project al een uitwisseling te hebben tussen de Nederlanders en de Dominicanen.
Iedereen hoopt dat er ook weer mensen komen die hier al eerder geweest zijn, want die willen ze graag weer terug zien.
O ja en ik ben vandaag ook een ventilator wezen kopen, want het ding wat de mensen hadden moest ik telkens zelf aanslingeren en nu heeft hij het begeven. Gisteren had iemand hem gerepareerd en zei dat de ventilator het werd deed, maar helaas hij begaf het weer. Dus vanavond ga ik lekker genieten en heerlijk slapen. Want het is zo heet dat ik iets over mij heen slaap.
Het is 2 uur tijd om te gaan!
Hartelijke groeten,
Karin
Mijn agenda vult zich hier vanzelf en het is nooit saai.
Het is 2 uur tijd om te gaan!
Hartelijke groeten,
Karin
02 Juli 2011 - 03:32
Nellie:
Hoi Karin,
Het klinkt allemaal weer zo herkenbaar, geniet er nog maar even van. 't Is hier 2 dagen tropisch geweest, dus weten we wel weer hoe dat voelt..
Slaap lekker met je ventilator...