Lange reis en interessante ontmoetingen - Reisverslag uit Punta Cana, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Lange reis en interessante ontmoetingen - Reisverslag uit Punta Cana, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Lange reis en interessante ontmoetingen

Blijf op de hoogte en volg

06 Oktober 2019 | Dominicaanse Republiek, Punta Cana

Lieve vrienden,

Na een lange reis ben ik gisteravond vanuit Brussel airport aangekomen in Punta Cana. Op de luchthaven van Punta Cana is veel veranderd, er hoefde geen 10 dollar voor inreisvisum betaald te worden, maar de wachtrij was super lang, de gang stond helemaal vol en het duurde 2 uur voor ik buiten was. Dat kwam door de nieuwe procedures hier,,dat iedereen bij aankomst vingerafdrukken moest zetten bij de douane. In al die jaren dat ik naar de DR ben gereisd heb ik nooit zolang moeten wachten als nu.Gelukkig werd ik door Ricardo opgehaald en het was zo fijn om hem weer te zien. Hij is de ex-man van Rosa, die lang bij mij in huis heeft gewoond, nadat zij uit de DR is vertrokken. Ik was zo dankbaar dat hij 2 uur op mij gewacht heeft.

Ricardo heeft mij bij de supermarkt afgezet zodat ik alles kon kopen wat ik dit weekend nodig heb, voordat ik maandag naar Bani vertrek. In het appartement dat ik goedkoop geboekt heb via Booking.com is verder niets.

Het is lang geleden dat ik hier was, maar de appartement eigenaar herkende mij direct. Heerlijk om even tot rust te komen, lekker te douchen en te slapen.

Vanmorgen had ik direct contact bij het ontbijt. De Dominicaanse cultuur is zo anders, mensen maken graag een praatje en dat is voor mij zo heerlijk. De man waarmee ik aan tafel zat, werkt voor UNHCR een organisatie die hier de vluchtelingen helpt uit Venezuela, en al gauw hadden wij een interessant gesprek. Hij woont zelf in Guaricano, een grote armoedige wijk in Santo Domingo. We hebben samen met de andere mensen van UNHCR gesproken over het vluchtelingenprobleem.

Het is allemaal zo boeiend wat er op mijn pad komt, en dat geeft mij nieuwe inspiratie en doet mijn liefde voor de Dominicaanse Republiek toenemen.

Het onweert buiten, dus mijn plan om nu een strandwandeling te gaan maken, laat ik maar even varen.

Hartelijke groeten,

Karin de Bruijn

• 07 Oktober 2019 - 10:41

Annie Verrips:

Mooi je verslag weer te lezen. Ik wens je een heel goede tijd daar!!!