Alweer zondag
Door: Karin de Bruijn
12 November 2011 | Dominicaanse Republiek, Ciudad Trujillo
De tijd vliegt om en ik heb het gevoel dat ik jullie heel lang niet heb geschreven. Er is weer zoveel gebeurd, hele mooie en leuke dingen.
Donderdag ben ik op de bouw aan het werk geweest en er is heel hard gebouwd aan de bekisting en wij helpen met spijkers eruit slaan en planken sjouwen, en stenen sjouwen. Het voorportaal van de kerk is gemetseld en ik heb meegeholpen met metselen. Echt fijn om even dat bouwgevoel te ervaren, want ik ben ook veel op pad om andere dingen te regelen.
Ik heb nu slaapmedicatie gekregen van de verpleegkundigen in onze groep en daardoor heb ik weer meer energie.
Donderdag was ook een drukke dag; 's middags een rondleiding door het ziekenhuis, en dat maakte indruk, want het is zo basic en heel eenvoudig, met weinig middelen moeten ze de zieken hier beter maken. Daarna kinderwerk in de Haitiaanse kerk en werden er 3D kaarten gemaakt met Adrienne, en Heleen en Emma zijn bezig gegaan met het vouwen van zeedieren, en voor de allerkleinsten had Nellie mooie kleurplaten. Ik moest daarna weer verder met groep 2 die naar de openbare school zou gaan om daar met de kinderen van klas 3 te gaan knutselen en ik heb hen het verhaaltje van
'rupje nooit genoeg' verteld en we hebben een prachtige vlinder gemaakt onder leiding van Joke.
Donderdagmorgen hebben Adrienne en Heleen op school bij Elen adventskalenders gemaakt, en dat was iets geheel nieuws voor hen, en de lerares wilde van alle vakjes de betekenis weten en door haar grote bijbelkennis heeft ze het ook allemaal opgepikt. Echt zo leuk!
Woensdagavond waren we te gast bij Christina en Rafael en hun 6 kinderen in het piepkleine huisje.
Vrijdag was voor mij een ontzettend leukle dat omdat ik de kans had om even bij mijn dominicaanse ouders langs te gaan. Dat was hartverwarmend en geeft mij zoveel kracht. Die avond heb ik hen oom nog met de groep ontmoet in het park waar er groot feest was omdat de kerstbook is opgetuigd. Er was een dangroep en muziek. En Rafael Tejeda, mijn Dominicaanse vader heeft aan de groep verteld over de kerken in de DR, zijn werk in de bergen als ontwikkelingswerker en kerkelijk werken, en dat was boeiend. En we hebben natuurlijk een heerlijk ijsje gegeten!
Ook zijn we bij Elen op school bezig geweest op de chr school en heb ik het verhaal van Noach mogen vertellen en daarna hebben we een prachtige regenboog knutselplaat gemaakt.
De regenboog staat centraal op onze reis, want gisteren op de laatste bouwdag, begon het te regenen terwijl de zon scheen en weer verscheen er een dubbele regenboog aan de hemel.
Zaterdag zijn we naar de groten van El pomier geweest en we hadden een hele goede gids en ik heb meer rotstekeningen van de Taino Indianen gezien dan ooit. Ook was deze groep heel dapper en gingen we de anderen grot met de duizenden vleermuizen in zonder dat de dames bang waren. We zijn s' middag met de kinderen bezig geweest bij Nina in de kerk en hebben een kerststalletje gemaakt en de kinderen kregen na afloop een zakje met wat leuke cadootjes erin. Daarna bij germania op visite want ook zijn wilde onze groep in haar huisje ontvangen. We werden verrast met cadootjes en passievruchten sap. Zo veel gastvrijheid! En na het eten..ik had nog steeds niet gedoucht of een minuut voor mezelf gehad, door naar Jose Guzman, ook hij had iets voor ons...en wat een grote verrassing een ENORME taart op tafel met Cola flesjes voor iedereen en de heel veel gemeente leden en familie kwam langs om met ons te vieren dat de bouw van hun nieuwe kerk is gestart.
En nu naar de kerk, en vanmiddag naar Salinas naar de zoutwinning en het strand! En vanavond onze afscheidsdienst in de kerk!
Maandag staakt het openbaar vervoer...dus dat wordt nog spannend!
Hartelijk dank voor al jullie berichten en heel veel liefs en goeds van iedereen hier in de DR.
Groeten,
Karin
13 November 2011 - 14:06
Annie Verrips:
Hoi Karin,
Je maakt daar weer veel mooie dingen mee. Jullie doen daar goed werk!!
En het is leuk je verslag te lezen. Dank daarvoor.
Groet en nog een goede tijd/reis gewenst,
Annie -
13 November 2011 - 14:53
Henk Verrij:
Leuk om al jullie verhalen te lezen. Ik zou zo weer terug willen om al die mensen die we drie jaar geleden ontmoet hebben weer te zien. Op deze manier komen ze toch weer wat dichterbij. Nog een hele goede tijd toegewenst en de hartelijke groeten van Henk en Joke -
13 November 2011 - 15:59
Janine:
Fijn te lezen dat je zoveel kunt doen daar en dat je er van geniet, echt super! -
13 November 2011 - 16:27
Jurjen:
Hoi Karin,
wat fijn om te lezen allemaal! Ik wist niet dat je Dominicaanse ouders had. Daar moet je nog eens wat meer over vertellen. Doe iedereen de hartelijke groeten en een hele goede laatste week gewenst!
Jurjen. -
13 November 2011 - 18:50
Rien:
Hoi Karin
bedankt en leuk dat je al je verhalen
aan ons laat weten.
Als je zoiets leest dan wil je daar heen gaan, maar de belevingen en ontmoetingen die je schrijft zijn we hier in Holland ook daar aanwezig.
Toe de groeten aan ieder en een goeie week met de groep gewenst.
Gr Rien -
14 November 2011 - 07:41
Wilma:
He Karin,
Wat ontzettend leuk om te lezen wat jullie zoal doen. Ik krijg echt wel een indruk als ik je verslag lees. En tegelijk leef ik een stukje mee!
En ja in een paar dagen gebeurt er zoveel. Geniet nog maar lekker van alles wat er is en ik ben benieuwd hoe het verder gaat met het reizen vooral nu ze staken. Jullie hebben weer een geweldige tijd dat is duidelijk. Groet aan een ieder!
Lieve groet,
wilma -
14 November 2011 - 12:03
Wil En Erik:
Wat een overvol programma!
Geweldig, hoe jullie overal ontvangen worden!
Wij wensen jullie allemaal een goede slotweek!