Veilig in Bani aangekomen
Door: Karin de Bruijn
19 Juni 2009 | Dominicaanse Republiek, Baní
Beste allemaal,
Allereerst een hartelijke groet van iedereen uit Santa Rosa aan alle bekenden en vrienden in Nederland.
Het is bijzonder om hier weer te zijn! Ongelovelijk blijft het iedere keer, als ik zie wat er hier allemaal gebeurd in de kerk en de gemeenschap.
Gisteren zijn we na een voorspoedige reis door Esdras en Wilma opgehaald van het vliegveld en direct doorgereisd naar Bani. En 's avonds naar de kerk geweest en er was een speciale themadienst, over je lamp brandend houden.
Vandaag zijn we op bezoek geweest bij vrienden en ieder heeft zo zijn eigen dingen om te doen. Nu zijn we uitgenodigd voor een verrassing en ik heb geen idee wat er georganiseerd is vanmiddag.
Vanmorgen hebben we op de kleuterschool van Helen meegeholpen en met de kinderen memory gespeeld. Tussen de middag uiteraard heel lekker gegeten; kip, veel groenten, rijst, heerlijke meloen.
Ieder van ons gaat zijn eigen gang, de een doet de boodschappen, de ander zorgt voor het bij laten maken van sleutels, en ik ga vaak mee om te vertalen. Zo was ik vanmiddag bij een huisje, met moeder en zoon, die ook ernstig getroffen zijn door de orkaan Noel in 2007 en moeite hebben om rond te komen. Het is soms best heftig en ik wil zo graag structureel helpen en probeer mee te denken.
Maandag vertrekken we naar Haiti en gaan we daar kijken hoe het daar is en ik wil verder onderzoeken of het mogelijk is om daar een 4YOU project te starten.
Hartelijke groeten vanuit een heel warm, zonnig Santa Rosa!
Karin
Ps Kijk ook op www.wilmasaraber.waarbenjij.nu
Hartelijke groeten vanuit een heel warm, zonnig Santa Rosa!
Karin
Ps Kijk ook op www.wilmasaraber.waarbenjij.nu
19 Juni 2009 - 21:23
Willeke:
hoi Karin,
Weer een hele goede tijd gewenst !
Hartelijke groeten uit Apeldoorn van Rick, Willeke, Naomi en Han. -
19 Juni 2009 - 23:52
Martin Hagen:
Hoi Karin,
Veel suc6 met al het goede werk wat je doet en een goeie reis naar Haiti toegewenst.
Martin -
20 Juni 2009 - 19:19
Herman:
Hoi Karin,
Goed om te lezen dat je goed bent aangekomen. Doe de groeten terug..... Een heel goede reis naar Haiti. Geniet ervan.
Groeten,
Herman -
20 Juni 2009 - 19:32
Sandra:
Heerlijk he, geniet ervan, ik leef heeeel erg met jullie mee. Allemaal de groeten en heel veel plezier in Haiti..
Gods zegen.. -
20 Juni 2009 - 19:37
Klaas-Jan & Petra:
Hoi Karin,
Anderhalve week geleden in Leuven (erg gezellig) en nu alweer in de DR... Geniet ervan! Groetjes uit Eindhoven,
Klaas-Jan & Petra -
21 Juni 2009 - 20:22
Pieter:
Ah, was dat wat je bedoelde met "Aanstaande zaterdag heb ik al wat anders te doen" zodat je niet mee kon. Tsja, ik geef je groot gelijk dat je niet met ons mee ging wandelen. Ik ben trouwens uiteindelijk ook niet gegaan. Heb zaterdag mijn eerste stukje keuken opgehaald. Een hele mooie, op marktplaats.nl gekocht :)
He, een goede en hele leuke tijd gewenst daar, doe de groeten aan Nellie en Wilma, Esdras en zijn familie en de anderen die me kennen. Succes met alles! -
21 Juni 2009 - 20:51
Aletta:
Goh, zo zie ik je op het werk en zo zit je weer ver weg!
Ik wens je een hele fijne en gezegende tijd toe en ben weer benieuwd naar al je verhalen.
Groetjes Aletta -
22 Juni 2009 - 05:54
Tonja:
Hoi Karin, fijn om te lezen dat je weer goed bent aangekomen in de DR! Heel veel zegen voor je werk daar en voor de mensen daar. Het is leuk om al je belevenissen te lezen en zo op afstand mee te kunnen leven.
Tonja