In het rampgebied
Door: Karin de Bruijn
04 November 2007 | Nederland, Amsterdam
Hallo allemaal,
Het is heel heftig om hier te zijn. Het grijpt ons allemaal heel erg aan.
Gisteren zijn we na een zeer voorspoedige reis vanuit Punta Cana, om 4 uur in de middag in Bani aangekomen. Onderweg veel stormschade, maar men was druk bezig met opruimen en vuilisdiensten draaiden volop.
In Santa Rosa was het een warm welkom!
Het was een enorme schok om te zien dat de helft van de wijk verdwenen is, meegenomen door de rivier. Meer dan 50 doden en heel veel vluchtelingen in de diverse schuilplaatsen.
Het is erg emotioneel voor ons allemaal, ik voel me machteloos en het roept zoveel vragen op.
We hebben 1 nacht in een hotel geslapen. En 5 minuten daar vandaan trof ik duizenden verslagen mensen, zonder iets, die opgevangen worden in een school. Ik ging op bezoek bij Nina, en tranen kwamen in mijn ogen bij het betreden van het schoolterrein. Zoveel ontheemden, slapend op de tafels van de school, en heel diep raakt het mij omdat het mensen en veel kinderen zijn die ik ken en mij kennen van het kinderwerk.
Het is onbeschrijfelijk....
We zijn nu verhuisd naar Santa Rosa, verblijven bij gastgezinnen en zijn net bij de voedselverstrekking geweest, door Unilever, die maispap uitdeelt aan de kinderen. In de ogen van de mensen lees je de ellende, de verslagenheid.
Maar we kunnen wat betekenen, door er gewoon te zijn, even een liedje te zingen met een kind, en te helpen met kleding sorteren en verdelen.
Helicopters vliegen ook af en aan om hulp te geven aan mensen die in gebieden wonen die totaal van alles zijn afgesloten. Het is een enorme catastrofe voor het land, omdat ook de oogst van tomaten, uien en bananen is vernield.
Bidt voor de mensen hier!
Hartelijke groeten vanuit Bani.
Karin, Nellie, Anneke en Wilma
Het is heel heftig om hier te zijn. Het grijpt ons allemaal heel erg aan.
In Santa Rosa was het een warm welkom!
Het is onbeschrijfelijk....
Bidt voor de mensen hier!
Hartelijke groeten vanuit Bani.
Karin, Nellie, Anneke en Wilma
04 November 2007 - 19:04
Anneke Westerink:
Hoi Karin Heel veel sterkte met het er zijn voor de mensen in Santa Rosa.Ik kan me indenken dat je geschokt bent door wat je ziet. Ik bid voor hen en jullie! -
04 November 2007 - 21:57
Gerda Kamphuis:
Be strong Karin, je kunt hen dat geven (al is het maar klein!) Heel veel sterkte en ik denk veel aan jou!
Lieve groetjes,
Gerda. -
04 November 2007 - 21:59
Marieke KJ:
He Karin,
Een onverwacht heel ander soort reis is dit geworden... Het raakte ook mij heel erg toen ik de foto's zag en de filmpjes bekeek.
Heel veel sterkte gewenst, groeten en bemoediging voor Esdras en natuurlijk ook voor Anneke, Wilma en Nellie.
Marieke -
05 November 2007 - 07:10
Tonja:
Hoi Karin,
Ook van ons heel veel sterkte toegebeden en wijsheid en liefde voor deze mensen in deze situatie. Wij hier bidden ook voor jou, en de anderen die met je mee zijn. En ook voor de mensen daar die zo getroffen zijn. -
05 November 2007 - 07:41
Petra:
Dag Karin,
Een onverwachts pittige reis... zeker voor jou omdat je heel veel mensen kent die getroffen zijn en die je lief zijn. 'k Denk vaak aan jullie! Shalom voor jou en je reisgenoten, Petra -
05 November 2007 - 09:25
Henk Wuister:
Hallo Karin,
Dank voor het deelgenoot maken van jullie ervaringen.
Sterkte.
Op welke manier kan ik naast naast het gebed, materieel mij medeleven laten blijken.
Hartelijke groet ook aan de andere dames. -
05 November 2007 - 09:33
Annie Verrips:
Hoi Karin,
heel veel sterkte en moed gewenst. Door menselijke warmte en medeleven te tonen kunnen jullie daar veel troost brengen, denk ik.
Groet,
Annie -
05 November 2007 - 10:15
Gerda Te Winkel:
Hai lieve Karin. Ja dit is echt weer iets waar je zooo stil van kunt worden..en zoo verdrietig..Eén ding weet ik wel: Ook Jezus weent...bij zoveel verdriet en Hij heeft het niet gewild..Dit is zeker ook voor jou iets dat zoveel impact heeft..Toch bijzonder dat je er nu bent en dat is niet voor niets!!Veel sterkte voor jullie allemaal(groepje van vier mensen?)en voor al die mensen die zeker in gebed gebracht zullen worden!!
Groeten
Gerda te W. -
05 November 2007 - 12:19
Henk En Mieke:
Hoi Karin,
`t Zal inderdaad heftig voor jullie zijn om daar nu te zijn. Maar mooi dat jullie ook juist nu er zijn en iets kunnen betekenen door jullie aanwezigheid.
Sterkte!!
groet,
Henk en Mieke -
05 November 2007 - 19:41
Jeannette:
Karin, wat een reis is dit geworden. En wat een ellende voor de mensen daar. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte. Erg fijn dat jullie er zijn en wat kunnen bijdragen! Ze hebben het zo nodig!
Liefs,
Jeannette