Rommelmarkt - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Rommelmarkt - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Rommelmarkt

Door: Karin de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg

21 November 2005 | Dominicaanse Republiek, Baní

Lieve allemaal,

Inmiddels dank ik nogmaals een ieder voor de giften! Ik heb heel veel spullen kunnen kopen voor het jeugdcentrum en er is nog geld over om andere dingen voor te doen.

In de kerk is de vloer nu helemaal klaar en op dit moment is de electricien bezig om alle draden te trekken en de lampen en stopcontacten te plaatsen.

De muren zijn allemaal afgeschuurd en moeten alleen nog gereinigd worden met water en dan kan de schilder aan het werk.

De dagen vliegen voorbij en vaak weet ik niet meer wat er eergisteren allemaal gebeurd is, dus ik vertel alleen over gisteren.

Die dag was een ontzettend leuke dag! Esdras en Helen hadden een rommelmarkt georganiseerd om geld bijelkaar te krijgen voor de kerk om meer stoelen te kopen.

Er werd kleding, schoenen, en eten verkocht en ik had een kraam met wat pennen, potloden, scoubidou- sleutelhangers, zelfgemaakte kaarten, en vriendschapsbandjes en ik heb voor 1076 pesos verkocht. De totale opbrengst was meer dan 10.000 pesos!!

Het was een super gezellige dag en ik heb de hele dag op de rommelmarkt doorgebracht!!

Morgen gaan we naar Santo Domingo om daar het project in Guaricano, waar de organisatie Ason (zie www.ason.org) ook een kindersponsorprogramma heeft te bezoeken.
Het is de kerk en school van pastor Marino Mendez en we gaan samen met Esdras daar op bezoek om te kijken hoe het daar functioneert en om de verhalen van Marino te horen, wat er in een aantal jaren allemaal verbeterd is.

In de toekomst is het de bedoeling dat er bovenop de kerk in Santa Rosa ook een school gebouwd wordt en we zoeken nu naar mogelijkheden (Compassion, ASON, World Servants) om dat te realizeren.

Tot zover weer het laatste nieuws uit de Dominicaanse Republiek. En ik verheug me weer zeer om straks weer nieuwe berichten van jullie te lezen!!!!!!!!!!!!!!!!!

Groeten, Karin

• 22 November 2005 - 11:06

Marco:

Jammer zeker dat je bijna weer naar huis moet. Hoeveel is 10.000 pesos in euro's? Nou succes met de laatste loodjes. En sterkte met het afscheid en met de terugreis.
    Groeten uit een koud Holland

• 22 November 2005 - 11:25

Gerda:

Hai die Karin....wanneer ga je exact terug??Of wil je daar nog liever ff niet aan denken??Maar je hebt wel weer een hele voorraad aan herrinneringen en daar wil ik wel graag deelgenoot van worden..
    Maar ik zie je ook wel weer teruggaan...en indien voor goed..dan kom ik je bezoeken!!(lijkt me tof zeg..)Verder veel groetjes en Gods zegen op je leven en je werk!!
    Liefs
    Gerda

• 22 November 2005 - 20:04

Annie:

Hallo Karin,
    wat fijn dat jullie veel hebben kunnen kopen voor het jeugdcentrum!
    Ik begrijp dat je bijna terugkomt. 'k Wens je goede reis. Laat ook als je terug bent nog maar eens iets horen.
    Groet en nog succes met wat je nog kunt doen daar.
    Annie Verrips