Regen, heel veel regen
Door: Karin de Bruijn
13 Oktober 2005 | Dominicaanse Republiek, Baní
Het regent hier heel veel en de bouw ligt stil. Ook met de alfabetiseringscurus kunnen we helaas niet verder, daar de kinderen niet kunnen komen daar de wegen nogal slecht zijn.
Vandaag ben ik met Esdras, Ben en Kim wezen kijken bij de rivier die buiten zijn oevers is getreden en voor een zestal gezinnen is de situatie vannacht verergert en nu moeten ze hun huizen verlaten. We zagen een kolkende rivier, die de grond bij de huisjes had weggeslagen tot aan de ingang. Op het moment dat wij kwamen kijken stond er een vrachtwagen voor de deur om alle bezittingen in te laden. Een tieste situatie.
Bij ons in huis was ook lekkage en kwam er water door het stopcontact onze slaapkamer in waardoor de vloer en mijn bed nat was, maar Ben heeft de lekkage verholpen door op het dak het gat met cement te dichten.
Vanmorgen hadden we geen water, daar de watertank op het dak leeg was en er was geen stoom om het water vanuit de waterput naar de watertank te pompen. Tja, zo is het leven hier.
Zondagavond kwam er binnen 15 minuten zoveel water naar beneden, dat de straten veranderden in rivieren.
Het leven is hier elke dag boeiend, maar het is wel vervelend dat je dan weinig kunt doen. De bouw ligt stil en Ben doet wat klussen bij Esdras thuis en Kim en ik hebben knutselwerkjes gedaan met de kinderen bij ons in ons huisje.
Groeten en veel liefs,
Karin
14 Oktober 2005 - 17:06
A Nnie Verrips:
Hoi Karin,
Telkens weer leuk je bericht te lezen.
Tja, tegen natuurgeweld is weinig (of niets) te doen. Ik hoop dat jullie snel weer aan de slag kunnen!
Groetjes
Annie -
14 Oktober 2005 - 18:59
Daniel Van Zaalen:
Ja, heel herkenbaar en het zal niet meevallen je in die situatie op de been te blijven.Maar houdt moed!Is dat met dt of gewoon "Hou Moed, Karin" -
15 Oktober 2005 - 18:20
Jeannette:
Ha Karin,
Eindelijk heb ik eens even rustig de tijd om al je berichtjes te lezen. Onze kleine Lukas ligt even rustig te slapen.
Wat een ervaringen doe jij zo toch weer op en wat een goed werk kun je weer verrichten. En wat fijn dat al die mensen meehelpen. Ik hoop dat alles goed blijft verlopen (op de ongemakjes die je beschrijft na natuurlijk) en dat je alles kunt doen wat je wilde doen.
Groetjes, Jeannette -
16 Oktober 2005 - 10:46
Gerda:
Ha die Karin,
Ongelooflijk he dat natuurgeweld zo'n impact kan hebben op mensenlevens...en dan denk ik: die mensen hebben al zo weinig(of juist soms "veel" ........?! Wat is veel en wat is weinig, wij zijn zo gehecht en gewend aan onze welvaart, maar ook daar hebben we veel belangrijke dingen aan prijs moeten geven..(tijd, afhankelijkheid, zorg enz.) Wens jou heel veel liefde en geduld en wijsheid op deze. soms moeilijke, maar toch zo waardevolle reis!! Gods zegen op je verdere reis hoor en tot horens!!