Mooie dagen in Santa Rosa - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Mooie dagen in Santa Rosa - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Mooie dagen in Santa Rosa

Door: Karin de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg

18 Juni 2012 | Dominicaanse Republiek, Baní

Beste allemaal,

Het programma is weer erg intensief en ik heb overdag geen tijd om te internetten en 's avonds is er 9 van de 10 gevallen geen stroom. Nu om tien uur is er eindelijk stroom en kan ik even mijn verhalen schrijven.

We hebben het goed met elkaar en hebben al veel mooie dingen gedaan. Vorige week donderdag zijn we vertrokken naar Punta Cana en we hadden een perfecte vlucht. De landig was echter zo beroerd dat ik er ook beroerd van werd...en ik was eigenwijs en had geen reispillen ingenomen. Maar het kwam goed wat ik mocht met de rolstoel verder en zo ging ik met de groep wel heel snel door de douane!!!

Daarna mocht ik nogmaals naar de luchthaven om nog een deelnemer op te halen die met een andere vlucht kwam.

De volgende dag heerlijk in de zee gezwommen en rustig de tijd voor alles genomen. 's Avonds om acht uur waren we in Santa Rosa en volgde een warm welkom door Elen, Esdras en de familie.

Zaterdag morgen zijn we gelijk aan de slag gegaan met gaten graven voor de 3 steunpilaren waarop het kantoortje gebouwd gaat worden. Johan lag helaas met migraine op bed en wij dames hebben hard gebikkeld en 2 dames waren naar de bank om geld te wisselen. Een had Mexicaanse pesos meegenomen ipv Dominicaanse maar helaas kan dat hier niet ingewisseld worden. Zo maak je nog eens wat mee@!

Zondag was een mooie dag en zijn we naar de kerk geweest, en met de kids zijn we s' middags naar het zwembad geweest. Oh ja zaterdagavond zijn we naar het MANGO festival geweest ook heel leuk...beetje jammer dat het regende, en ook vandaag is het regenachtig maar daardoor niet zo warm.

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij het bejaardenhuis in Bani, bijzonder boeiend om te zien al die oudjes in hun schommelstoelen.Daarna naar de markt omdat een deelnemer vergeten was ondergoed mee te nemen vanuit NL... ja ja en daarna boodschappen doen bij de supermarkt en zo vloog de tijd weer om. Vanmiddag met de kinderen in de kerk gezongen en bijbelverhaal verteld! Was heel leuk en het werkje was het maken van een schatkist. Heel leuk! Maar wel vermoeiend allemaal en vanmiddag heeft Johan onze enige man in ons midden geholpen met beton maken voor de fundering. Morgen gaan we daar mee verder. Helaas is er niet voldoende geld voor het hele project en dat is wel balen, want cement,stenen enz zijn toch heel duur. Mocht je nog wat willen geven heel graag overmaken naar 4YOU het rekening nummer staat op de website www.4you2.org

Nu moet ik ook echt naar bed, ik moet nog fietsen in het donker en ik zit nu bij Yeni en naar Marisol moet ik op de fiets.

Hartelijke groeten,

Karin

• 19 Juni 2012 - 09:08

Hans Zwagemaker:

Karin,
    Leuk om weer te lezen hoe goed je daar weer bezig bent met mooie en nuttige dingen. Prachtig.

• 19 Juni 2012 - 09:11

Sandra:

Ja ja, echt tot rust komen doe je maar in je eigen tijd :) Nou, zo te lezen ben je lekker druk met van alles. Heel veel plezier en ik hoop snel weer meer te lezen.

Doe allemaal de hartelijke groeten!
    Gods zegen.

• 19 Juni 2012 - 15:05

Nellie:

leuk om mee te lezen.
    fijne tijd met elkaar.
    groetjes, Nellie.

• 19 Juni 2012 - 17:21

Klaas-Jan & Petra:

Geniet van al je activiteiten! En neem de volgende keer bij de landing een reispilletje... :). Groeten

• 21 Juni 2012 - 13:15

Stef:

Hoi Karin,

Ik zit nu lekker op jouw plekje bij de EO! Gek hoor dat ik niet mee ben. Mooie verhalen, geniet er weer van!

Liefs Stef