Zoveel indrukken - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu Zoveel indrukken - Reisverslag uit Baní, Dominicaanse Republiek van karininbani - WaarBenJij.nu

Zoveel indrukken

Blijf op de hoogte en volg

17 December 2016 | Dominicaanse Republiek, Baní

Lieve allemaal,
Voel mij als een vis in he water hier in Santa Rosa in mijn eigen appartement. Gisteren heb ik het huurcontract gekregen, wel op zijn Dominicaans vol met fouten, en er staat dat ik Italiaanse ben en mijn naam is fout geschreven, maar de eigenaren van het appartement vinden dat geen probleem en als we volgend jaar het contract vernieuwen kan het veranderd worden.

Jorge is heel hard aan het werk en hij neemt mij steeds mee om te laten zien waar hij aan het werk is als schilder. Hij is de baas en werkt met 3 andere schilders die voor hem werken en die hij 15 euro per dag betaald. Hij heeft veel klussen want iedereen wil het voor de Kerst mooi hebben.

Maandag heeft hij een grote klus en mag hij het gemeentehuis in Palenque schilderen, dat ligt een half uur van Bani en dat is een plaatsje ook aan de kust.

Gisteren waren we daar om even te kijken en ook om kennis te maken met zijn vader en stiefmoeder en zijn broers en tantes die in Palenque wonen. Lieve mensen, maar ik wordt soms gek van de wel heel directe vragen, wanneer gaan jullie trouwen en willen jullie gauw kinderen? Maar goed hier in deze cultuur zijn kinderen heel belangrijk.

Gisteren hadden we in Santo Domingo een afspraak bij de visum en immigratiedienst. Ik mocht niet mee naar binnen en moest buiten in on wachten. Al snel kwam Jorge weer naar buiten, papieren waren niet in orde, er missen 2 salarisstroken van mijn werk en het fomulier was niet goed ingevuld en er mist een uitnodigingsbrief van de gemeente Hilversum met een gelegaliseerde stempel. Nu mijn taak om dat zo snel mogelijk te regelen voordat ik weer naar NL ga...maar hoe?

Vandaag ben ik voor de bruiloft van Yeni op pad geweest voor een cadeau en zo meteen ga ik eten bij Mercedes thuis. Jorge wil vandaag hard werken want de klus in Bani moet af, daar hij maandag in Palenque moet beginnen.

Elke avond om kwart voor zeven moet hij werken in het motel als bewaker. Ik snap niet hoe hij dit volhoudt.

Ik voel mij super blij dat hij steeds aan mij denkt en het is totaal anders als alle voorgaande keren. Het voelt nu echt al een serieuze relatie en we hebben diepgaande gesprekken. Voel mij zeer gezegend.

Dank voor jullie berichtjes en ik hoop weer op veel nieuwe reacties.

Hartelijke groeten,

Karin

• 17 December 2016 - 17:04

Wilma:

He Karin ach wat bijzonder toch weer allemaal! Ben zo blij voor je dat het goed gaat. En je eigen huisje top toch!!! Ja gezegend dat ben je zeker en nog mooier dat je het ook zo kunt ervaren!! Nog een hele mooie tijd toegewenst met elkaar! En hopelijk gaan de papieren lukken?!
    Draag jullie mee in de gebeden!

Liefs aan allen!!!!!

• 17 December 2016 - 17:42

Gerard:

Complimenti e buon divertimento
    (je bent nu eenmaal italiaans)

• 18 December 2016 - 00:13

Sandra:

Lekker weer genieten meid,
    doe iedereen maar weer de groeten van me.

groetjes
    Sandra