Paardrijden in de jungle naar salto el Limon
Door: Karin de Bruijn
17 November 2011 | Dominicaanse Republiek, Ciudad Trujillo
Lieve allemaal,
Mijn laatste avond. Ik heb het gevoel dat ik een maand ben weggeweest, zo ontzetttend veel heb ik meegemaakt deze 2 weken.
De laatste dag in Santa Rosa was ontzettend leuk. Door de staking hadden we een vrije dag en had ik tijd om naar de manicure en pedicure te gaan, en heb ik een massage gehad. Gewoon buiten bij het huisje van Rafaelo en Cristine, en Keila die sinds augustus een cursus hiervoor volgt, heeft mijn nagels prachtig gelakt en ook een mooie motiefje erop gelakt. Zeer bijzonder!
Na het avondeten zijn we op bezoek geweest bij Ruben en Olga en hun 2 kinderen. Hij heeft ons de hele week gratis voorzien van drinkwater en als dank hadden we een overhemd voor hem gekocht. We mochten het mooie kleine openluchtmuseumhuisje zien en werden gastvrij onthaalt met cola.. Daarna hebben we met elkaar gezongen en Ruben speelde op zijn keyboard.
De volgende dag was de staking voorbij en konden we vertrekken naar Samana, waar we om half 1 aankwamen.Daar werden we hartelijk verwelkomt door Ingrid, het nichtje van Esdras Kelly en haar ouders. Zij ging met ons mee eten in een chinees restaurant en daarna nam haar vader ons mee met de jeep naar een bounty strand, waar we de warme zee indoken. Wat ontzettend genieten was, voor ons allen. Onder de palmbomen genoten we van een mooie zonsondergang. Na het avondeten op onze verande doken we doodmoe in bed.
Vandaag was spectaculair met de paardrijtocht naar de watervallen en iedereen is met een paard naar de waterval gereden met een jongetje erbij als begeleider. Het was mooi onder de cacao en koffiebomen door in de jungle, toprisch vochtig en zo mooi met hoge kokospalmen en uiteindelijk de waterval.
Maar dat was nog niet alles, we begonnen de dag met een mooie auto rit met Ingrid haar ouders naar Las Terrenas. Daar aan het prachtige witte strand konden we foto´s maken en uitrusten en lekker in het warme zeewater genieten van Gods mooie schepping.
Tussen de middag stond er een heerlijke warme maatlijd klaar bereid door de familie van Ingrid, met kip,rijst guandules, salade komkommer tomaat gefrituurde bananenschijfjes en verse grapefruitsap van uit de eigen boom uit hun eigen tuin. En nog een kopje koffie na.
Nu zijn we net terug van een rondleiding door de Dominicaans Evangelische kerk van Samana gesticht door de Engelsen en met een bijzondere historie. Ook kregen we van Ingrid een rondleiding door het lyceum war zij werkt en vertelde de leraressen en directeur van de school ons heel veel info. Er gaan hier wel 900 leerlingen naar school, en ook s´avonds wordt er lesgegeven. Ook weer een bijzonder verhaal.
En vanmiddag mochten we weer een regenboog zien, toen we in de jeep vanaf de watervallen terug reden naar ons hotel.
Een gezegende reis en ik voel met gedragen door Gods aanwezigheid.
Morgen gaan we op reis naar Punta Cana met de bus een rit van 6 uur via Santo Domingo en Boca Chica en om 19.oo uur is onze vlucht met ArkeFly naar Nederland waar we in de loop van de middag zullen aankomen met vlucht OR344.
Hartelijke groeten van uit een internet cafe waar de warme tropische lucht om mee heen waait en waar ik de Dominicaanse geluiden om me heen zijn.
Ik zal alles heel erg gaan missen!
Lieve groeten,
Karin
Een gezegende reis en ik voel met gedragen door Gods aanwezigheid.
Ik zal alles heel erg gaan missen!
Lieve groeten,
Karin
17 November 2011 - 07:12
Tonja:
Hoi Karin, het was ook bijzonder interessant al je verhalen en belevenissen weer te lezen. Zo kunnen we ook mee leven met jou en de anderen! Voor jullie een heel goede en gezegende terugreis toegewenst! -
17 November 2011 - 07:42
Hugo Verkade:
Beste Karin.
Op "afstand" volg ik je regelmatige verslag.
Jij komt terug en ik ga er met Lenie dit weekend weer naar toe voor een paar weken.
Jij gaat naar Punta Cana via Boca Chica, dat is de havenplaats waar onze containers binnenkomen.
Ik vlieg via Puerto Plata en doe zo nu en dan een reisje met de gele bus van Caribbean Tours naar Santo Domingo voor een ambassadebezoek. Verder zitten wij in Maimon, in het noorden 10 km west van Pto Pta. Vergis je niet want er is ook nog een Maimon in het midden en in het zuiden van het land.
Fijn dat je het zo goed hebt gehad en een goede en veilige thuisreis toegewenst.
Vergeet je jas niet, het is hier koud.
Met vriendelijke groet,
Hugo Verkade
Info@SHDR.nl
www.SHDR.nl
17 November 2011 - 08:25
Aletta:
Veel te vroeg heb ik je een goede reis gewenst, want je hebt nog prachtige dagen gehad.
Wilde dat ik daar was, je omschrijft alles zo heerlijk, dat ik mezelf al op dat strand zie liggen.
En dan naar die watervallen.. fantastisch!
Een goede reis en een goede thuiskomst. -
17 November 2011 - 08:35
Pieter Van Der Tang:
Leuk om te zien hoe enorm je weer aan het genieten bent. Wij genieten via je verhalen op afstand lekker mee. Een hele goede terugreis gewenst. Groeten. -
17 November 2011 - 09:57
Joke Verrij:
Fijn dat jullie kunnen terugzien op zo'n geweldige reis. Behouden thuisreis toegewenst! -
17 November 2011 - 14:38
Klaas-Jan & Petra:
Goed te lezen dat je weer zo'n prachtige reis hebt gehad! Welkom thuis :)! -
17 November 2011 - 17:07
Janine:
Oh, dat bountystrand en die warme zee, heerlijk, jaloers! Hier in Nederland is het om en nabij het vriespunt, dus bereid je er maar vast op voor. Hele goede terugreis gewenst. -
17 November 2011 - 18:57
Willeke:
Hoi Karin,
Wat een belevenissen! Ik kan me voorstellen dat het lijkt alsof je bezoek veel langer is ... maar ook weer zo voorbij als je weer terug bent, maar wel weer een hele mooie tijd om op terug te kijken, zeg.
Hartelijke groetjes uit dit koude landje, zou ook wel even naar de warme zon willen. Doei!