Met aannemer op stap
Door: Karin de Bruijn
15 November 2010 | Dominicaanse Republiek, Baní
Lieve vrienden, familie, en collega's,
Op dit moment ben ik in Santo Domingo en mag ik de laptop gebruiken van mijn vriendin Miriam (voormalig dienstmeisje in Bani bij de familie waar ik woonde in 2001). Zij is bevallen van een zoontje, die nu 2 maanden oud is. Vanmorgen ben ik met de bus naar har toe gereisd.
Na het bezoek van de onderwijsinspecteur, heeft Helen de aannemer gebeld, die er toch al was, omdat de kapsalon van Sol, verbouwd is. Er zijn 2 ramen geplaatst, en nu is het minder heet binnen, en de salon is iets vergroot.
Met de aannemer en Helen hebben we de diverse opties bekeken om het kantoortje op de juiste plek te bouwen. Nu de kleuters verplaatst gaan worden, kan dit lokaal gebruikt worden voor de 2e klassers. De ruimte van de tweede klassers gaan we afsluiten met een houten wand, die in het midden een van glas voorzien wordt, zdatm Helen toch kan zien wie er voor de deur staat. Dit is de goedkoopste oplossing op dit moment. De aannemers gaat nu een begroting maken en dan in de kerstvakantie gaat de verbouwing plaatsvinden.
Ik hoop dat jullie allemaal een kleine bijdrage kunnen doen, en voor degene die dit al gedaan hebben; HEEL HARTELIJK DANK!
Met het geld van mijn collega's van de EO heb ik ook iets fantatisch gedaan! Ze wisten al dat ik er mee naar de IKEA zou gaan. Afgelopen zaterdag was de grote dag en ben ik met Rafaelo en Christina en hun 6 kinderen met de bus naar IKEA in Santa Domingo gereisd. We hebben veel handige dingen gekocht, zoals opbergbakken, mooie stempelstiften en strijkkralen voor de kinderen, een rek voor in de badkamer, broodtrommel voor de kinderen om eten mee naar school te nemen, een sinasappelpers, scharenset. En IKEA heeft prima oplossingen voor klein behuisden..en dat is het geval bij deze familie. Met 5 kinderen in 2 tweepersoonsbedden, is wel wat krap, nu de kinderen groter worden en er inmiddels 3 tieners zijn. Een van hen sliep dan ook op de bank, die niet al te best is, in de woonkamer.
Een hoogslaper zou de oplossing zijn voor hen...ik heb er wel even overmoeten nadenken, want het is veel geld, maar de helft kon ik dus betalen met het geld van mijn collega's en ik dacht: "Ja, ik ga het gewoon doen!". Heel emotioneel moment voor mij, en ik was zo blij voor hen! We waren met een busje naar Santo Domingo, met dezelfde chauffeur als in augustus, en zo kon de hoogslaper, met 2 bedden onder en 1 bed boven, direct mee....nou ja, direct. We moeten in de parkeergarage wel de dozen openmaken en zo de losse onderdelen stuk voor stuk in het busje dragen. De chauffeur zei:"als je met Karin op stap gaat is er altijd iets bijzonders". In augustus gingen we nl met z'n tienen in een klein busje en ook alle koffers moeten er nog in, maar dankzij de handigheid vd chauffeur en de groep, lukt dat. En nu dus de hoogslaper.
De volgende dag is de hoogslaper door de buurman in elkaar gezet en vannacht hebben Carolin, Keila en Carolina, voor 't eerst hierin geslapen.
Hun andere bed, pas 3 jaar oud, en ook een gift van een van jullie, krijgt een goede bestemming! Waarschijnlijk krijgt Emilia het, een weduwe, met 3 kinderen, en ze hebben maar 2 bedden, waardoor mamma nu met de 2 jongste kinderen in een bed slaapt. Dus 2 families geholpen!!
Het was een heel verhaal, maar ik ervaar het als heel bijzonder en ben zo blij dat ik dit heb kunnen doen.
Hartelijke groeten,
Hartelijke groeten,
15 November 2010 - 17:54
Gerda Te W.:
Karin wens je bijzonder veel succes, sterkte en vooral plezier aan dat gene wat je denkt te moeten doen..!!
Be blessed Karin!!!!!
Lfs
gerda -
15 November 2010 - 18:41
Janine:
Wat leuk dat je zoveel hebt kunnen doen voor de gezinnen. Wat zullen ze lekker geslapen hebben!
groetjes van Janine -
16 November 2010 - 06:18
Herman:
Hoi Karin,
Geweldig om te lezen wat je allemaal voor het gezin van Rafael doet. Doe ze de hartelijke groeten.
Succes met al het werk in de school.
Groeten, Herman -
16 November 2010 - 07:28
Tonja:
Hoi Karin, wat bijzonder leuk dit van je te lezen! Veel zegen voor jou en voor de mensen daar!
16 November 2010 - 08:22
Ria Den Hartog:
Mooi en ontroerend verhaal.
God bless you ! -
16 November 2010 - 08:54
MARTHA:
Karin
Maravilloso lo que puedes hacer por esas familias en Santo Domingo.
Bendiciones,
Ja, Karin op dreef, heerlijk toch? -
16 November 2010 - 17:27
Wilma:
Hoi karin,
Echt super hoe je weer bezig bent. Geweldig fijn om te lezen. Geniet nog maar lekker
groetjes aan ieder