Ontmoetingen
Door: Karin de Bruijn
11 Maart 2009 | Dominicaanse Republiek, Baní
Hallo allemaal,
Deze vakantie kan ik echt geheel mijn eigen plan trekken en dat is geweldig! Alle tijd voor ontmoetingen en gesprekken over de projecten.
Gisteren en ook maandag zijn we gestart met het invullen van de evaluatieformulieren voor Kan ik er wat aan doen samen met pastor Esdras, en het is interesant om ook van hem te horen wat hij geleerd heeft van het project. Vooral de samenwerking met de Nederlanders daarvan heeft hij veel opgestoken.
Het is en groots geheel en vaak schieten de tranen mij in de ogen als ik me realiseer hoe we hier zijn begonnen en dat er nu een kerk is, die vol zit met jongeren en een school daarboven, waar in september echt lesgegeven zal worden. Helen is nu bezig met de sollicitatieprocedure voor de leraressen en er is al 1 lerares. Ik mocht haar CV inzien en dat zag er heel goed uit. Het is erg leuk om van zo dichtbij betrokken te zijn bij de ontwikkeling in deze wijk.
De kerk van Edy is nog lang niet klaar, eigenlijk zou er nog een groep heen moeten om de verder afwerking te doen. Edy vroeg ook of mensen in NL een donatie wilden doen. Hij zelf is timmerman maar zit al enige maanden zonder werk, omdat ook hier de economische situatie niet goed is.
Jeny kan helaas niet werken, daar ze en ongeluk heeft gehad en nu 4 maanden rust moet houden. Iemand is met een grote stappel stoelen tegen haar rug aangebotst en nu heeft ze veel pijn. Ze runt een kleuterschool aan huis, maar nu ligt har werk 4 maanden stil en dus ook 4 maanden geen inkomsten. Zij is weduwe dus dat maakt het nog moeilijker.
In haar tuin heb ik gisteren met een kleine groep kids ook 3-D kaarten gemaakt en de kinderen waren heel enthousisast!
Nu ga ik helpen bij Helen op haar school met de 4 en 5 jarigen maskers maken! Dank aan Toos voor alle materialen die heel goed van pas komen!
Heel veel groeten uit Santa Rosa, waar het nu ´s avonds enorm afkoelt en ik een fleece trui aan trek.
Karin
Karin
11 Maart 2009 - 15:57
Jurjen:
Hoi Karin,
fijn dat je het weer zo enorm naar je zin hebt daar! Ik ga me langzamerhand afvragen waar je eigenlijke woonplaats is. Misschien ben je vooral hier op bezoek en ligt daar je basis. Hoe dan ook, wij zijn blij met je en, als ik het goed begrijp, zij ook!
Gods zegen!
Hartelijke groet,
Jurjen. -
11 Maart 2009 - 17:18
Wilma:
Wat heerlijk je berichtjes te lezen. En wat fijn he dat je mensen kunt opzoeken.Mooi om te lezen dat Esdras veel heeft geleerd. Pittig voor Edy en ook voor jeni! Karin geniet van je daagjes en contacten en tot gauw! -
11 Maart 2009 - 18:45
Willeke:
Hoi Karin,
Leuk weer van je te horen uit de DR, geniet ervan! Groetjes. -
11 Maart 2009 - 20:20
Toos:
Hoi Karin
Wat leuk om te lezen dat de knutselspulletjes goed van pas komen.Geniet er maar van!
groetjes Toos -
11 Maart 2009 - 21:47
Louise:
Ik kan me voorstellen dat je geniet van alles wat er opgebouwd is en dat de mensen er zelf ook zo van kunnen genieten. Nog een fijne tijd en heel veel zegen gewenst!
groetjes -
12 Maart 2009 - 13:52
Nellie:
Hoi,
ook ik lees weer graag je verhalen mee. Wat naar voor Yeni en Edy.
Nog fijne dagen!
groetjes,