Terug in Santa rosa
Door: Karin de Bruijn
07 Maart 2009 | Dominicaanse Republiek, Baní
Liee allemaal,
Het is allemaal nogal snel gegaan,maar ik ben vertrokken naar de Dominicaanse Republiek. Even er tussen uit!
Het is SUPER om hier weer te zijn! Ik heb nu een fiets ter beschikking, en benop bezoek geweest bij mijn voormalig gastgezin in Bani. Het was zo fijn om iedereen weer te ontmoeten en bij te praten.
Gisteren ben ik om half vijf geland op de luchthaven van Santo Domingo en om 8 uur was ik in Santa Rosa. De reis ging snel daar ik het boek van de zaak Mandy P. gekocht had en ik niet meer kon stoppen met lezen. Zo indrukwekkend.
Vandaag heb ik Mandy P. in de gevangenis opgezocht en het was goed om haar weer te spreken. Ze wacht op goedkeuring voor haar voorlopige vrijstelling. Ze blijft dan nog wel in het land, moet zich 1x per maand bij de gevangenis melden,maar mag hier dan wonen en weer vrij rondlopen. Ze wil het liefst naar NL terug want ze mist haar familie enorm. Ze zit hier nu bijna 3 jaar vast.En zij is niet de enige, want er zitten bijna 180 NLers hier in de gevangenis.
Ik ben onder de indruk van de vriendelijke bevolking, zo veel hartelijkheid en zorg voor elkaar. Vanmorgen kregen we zomaar van wildvreemden een lift van de gevangenis naar de bushalte.
En dan mijn slaapkamer...ik heb zelfs een echt bed, daar de dochter van Esdras haar bed aan mij heeft afgestaan. Delen kunnen ze hier goed!
Iedereen heeft ook de tijd voor een praatje en zelf in de bus, heeft de conducteur tijd om even voor iemand wat te drinken te kopen, iemand de weg te helpen oversteken en ik kreeg hulp en hoefde mijn tas echt niet de bus in de tillen.
Het belooft een fijne week te worden!
Heel veel groeten,
Karin
Het belooft een fijne week te worden!
Heel veel groeten,
Annie -
08 Maart 2009 - 13:34
Gerry B.:
Hoi Karin,
Wat leuk te lezen dat je weer in Santa Rosa bent. Wij zijn nu weer een week thuis na 15 dagen DR. We mochten helpen bij het bouwen van een multifuncioneel gebouw in Los Anones.
Ga je weer bouwen of ben je zoals je schreef "er even tussenuit"?
Hoe dan ook: geniet ervan en heb een gezegende tij daar.
Groet, ook van Hans,
Gerry -
08 Maart 2009 - 17:27
Wilma:
He karin wat heerlijk voor je dat weer op je plek kunt zijn!!! Geniet ervan en doe ze allen de groeten!
Lieve groet wilma -
08 Maart 2009 - 18:29
Sandra:
He, Goed om te horen dat alles goed is gegaan. Als ik dit weer lees, mis ik het wel hoor.
Doe ze allemaal de hartelijke groeten en ik blijf je volgen deze week...
09 Maart 2009 - 16:10
Nellie:
Hoi Karin,
Even helemaal weg...
Geniet van alle ontmoetingen, leuk dat je ons mee laat genieten.
Groetjes aan iedereen van Nellie. -
09 Maart 2009 - 16:38
Gerdatewinkel:
Hai karin, pas goed op jezelf en...geniet er van!!!
Hartelijke groetjes en Gods zegen, waar je ook bent!
Gerda -
09 Maart 2009 - 20:45
Louise:
zo te horen wordt dat weer genieten!! Heel veel plezier gewenst!
en de hartelijk groeten -
10 Maart 2009 - 11:29
Irene:
Lieve Karin,
Wat heerlijk voor je zomaar eens voor jezelf naar je vrienden.
De beschrijving van de bus bracht weer onze giga leuke reis met de busjes in herinnering!!!
Niet te lui worden he, we dragen wel onze eigen tas!!
Karin, geniet met volle teugen, het is je gegund! Liefs, Irene.