Terug in Quito - Reisverslag uit Riobamba, Ecuador van karininbani - WaarBenJij.nu Terug in Quito - Reisverslag uit Riobamba, Ecuador van karininbani - WaarBenJij.nu

Terug in Quito

Blijf op de hoogte en volg

30 Augustus 2012 | Ecuador, Riobamba

Lieve allemaal,

Sinds gistermiddag ben ik weer terug in Quito. We hebben een heerlijke ochtend gehad in Otavalo, en hebben een mooie wandeltocht gemaakt naar de waterval. Je kon daar ook zwemmen, maar dat hebben we niet gedaan.

Nu de lunch zijn we met de bus vertrokken naar Quito en om half 6 waren we weer in het hotel. Helaas ontdekte een van de dames daar dat haar portemonnee en iphone niet meer in haar tas zaten. Ze dacht eerst dat ze het in het hotel in Otavalo had laten liggen, maar al snel bleek dat het gestolen moest zijn. Ze had haar geld en haar iphone in een zijvakje van haar tas zitten en had haar tas onder de stoel geschoven. Bij binnenkomst in de bus was er een man die behulpzaam was en een aantal van ons de plaatsen wees en de handbagage aanpakte. In de bus zat deze man achter haar en hij moet terijwl zij in de bus lag te slapen haar tas hebben gepakt , en de iphone en geld eruit hebben gehaald. Ze had er helaas heel veel geld in zitten omdat ze geen bankpas had meegenomen en alleen contant geld. Daarvoor wilde ze in Quito lekker gaan winkelen. Ze had er het hele jaar hard voor gewerkt en de schrik was groot en het gaf een naar gevoel dat je je mede mens niet meer kan vertrouwen.

Vanmorgen ben ik met haar naar het politieburo geweest om aangifte te doen. De politieagent maakt een aangifte op per computer maar bij het printen ging het mis en liep de computer vast, dan maar met de hand schrijven en dat moest ook nog in tweevoud. Na 1 uur stonden we weer buiten en nu neem ik even rust om te schrijven.

Iedereen is de stad in om de kerken in Quito te bekijken en wat souvenirs te kopen. Vanmiddag gaan we naar het museum Mittad del Mundo, dat een uurtje buiten de stad ligt op de evenaar.

Morgenmiddag is onze lvucht terug naar Madrid en Amsterdam en zaterdagavond kom ik dan aan in Nederland.

Hartelijke groeten,

Karin

• 30 Augustus 2012 - 19:16

Gerda:

Echt een domper als je weer eens van dat soort dingen mee maakt he..je wilt er niet van uit gaan dat iemand die je behulpzaam is, slechte bedoelingen heeft...en toch..je ziet het maar weer...Hoop maar dat ze terug krijgt wat gestolen is via de verzekering of i.d.
    Eigenlijk moet je je kostbare dingen altijd bij je houden..maar ja..soms..
    Wens jou en je gezelschap een hele goede reis en een goed thuiskomen!!
    Best knap om zulke gezelschappen te leiden, je bent wel verantwoordelijk...knap gedaan!!!
    Groetjes
    Gerda