Bekenden uit Santa Rosa
Door: Karin de Bruijn
05 November 2005 | Dominicaanse Republiek, Baní
Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie meeleven met mij en de anderen hier in Santa Rosa!
Vandaag geniet ik van een heerlijke vrije zaterdagmorgen in het huisje in Santa Rosa! De anderen zijn naar het basebal veld om daar te gaan kijken.
Franky legt enorm snel contacten hier, ondanks dat hij geen spaans spreekt en is al naar Taekwando les geweest gisteravond en nu vanmorgen om half negen kwam een jongen hem halen om naar het baseball te gaan en Kim en Herman wilden ook graag mee.
Franky heeft inderdaad op het politieburo in Santa Domingo overnacht op een harde houten bank in de wachtkamer, en ´s morgens is hij op de bus naar Bani gezet.
Germania is een vrouw, getrouwd met Wilson en heeft 3 kinderen. Ze in de tijd dat wij hier het jeugdcentrum bouwde geopereerd aan haar borst, maar het gaat nu goed met haar! Ze heeft de winkel niet meer, maar is nu een eethuisje begonnen, waar ze spagetti, yuca, gefrituurde kip en tostones (gefrituurde banenenschijfjes) verkoopt. Germanie kan erg goed koken en het eethuisje loopt dan ook goed! Haar man heeft helaas geen vast werk. Germania is een hele hartelijke vrouw en geeft altijd van alles en nog wat aan ons, terwijl ze het zelf niet al te breed hebben.
Dat doen veel mensen hier; delen met ons van het weinige wat ze hebben en vaak krijgen we van alles mee aan fruit, avocado´s enz. Franky was gisteren zijn 2e dag al uitgenodigd om te blijven eten. Dat is onvoorstelbaar, de mensen geven ons veel vriendschap en delen ook al kennen ze ons nog maar net!
Vanmiddag ga ik eerst kinderwerk doen in een kerkje en gaat het over het verhaal van Samuel. Daarna ga ik helpen vertalen, daar Herman een fotocursus gaat geven vanmiddag in het jeugdcentrum. Er komen een aantal jongeren en die krijgen dan uitleg over hoe een fotocamera werkt en wat ze ermee kunnen doen en volgende week mogen ze oefenen met de camera´s die Herman heeft meegenomen vanuit NL.
Volgende week ga ik samen met Esdras proberen of ik wat kan doen voor Julio. We zijn van plan naar een hele goede oogarts te gaan die Esdras kent, om te kijken of een operatie zin heeft of niet en anders wil ik nog proberen of het te regelen valt dat hij naar een blindeninstituut gaat in Santo Domingo.
Ik zie weer uit naar jullie vragen en berichtjes!
Alle goeds,
Karin de Bruijn
Bedankt voor jullie meeleven met mij en de anderen hier in Santa Rosa!
Ik zie weer uit naar jullie vragen en berichtjes!
Alle goeds,
Karin de Bruijn
05 November 2005 - 16:22
Johannes:
Wij zijn al weer een paar weken in Nederland na ons project in Restauracion. Goed om te horen dat je je daar op je plaats voelt. Dit zijn gevoelens die veel mensen die ooit in de Dom.Rep zijn geweest met je delen. Ik dacht dat Julio al eens was onderzocht toen wij in Ban werkzaam waren. Is zijn situatie anders geworden ? Ik heb dit voorjaar met Esdras gesproken en hij wilde toen opnieuw proberen te samenwerken met de andere pastors. Is dat gelukt? Kun je ook iets schrijven over de veranderingen in de wijk sinds we dat jeugdgebouw hebben neergezet?
Doe de bekenden daar de groeten.
Johannes -
07 November 2005 - 13:59
Esther:
Heerlijk om al je mooie verhalen te lezen.
Ik ben zeer trots zo'n bruurvrouw als jouw te hebben, je doet zulke goede dingen. Boven is het verkocht en wordt binnenkort weer bewoont door een jongeman. Ik doe me best maar er is niet tegen aan te harken hoor!! Vlak voor je terug komst ga ik pas weer aan de slag zodat je enigzins resultaat kunt zien.. hihi. Verder alles zijn gangetje hier.
Kijk uit naar je volgende bericht. Veel goeds, groeten Esther.