Nieuws uit Bani
25 Maart 2015 | Dominicaanse Republiek, Baní
Beste allemaal,
Na 4 heerlijke dagen in Punta Cana genietend van strand en zwembad, ben ik nu in Bani en logeer ik bij Yeni en haar gezin.
Het is heerlijk om alle vrienden weer te zien! Mercedes, Rafaelo met zijn 7 kinderen, pastor Esdras en zijn vrouw Elen, Sol haar moeder waar ik vaak ga eten, Yeni waar ik logeer, en te zien hoe het dagelijkse leven zo zijn gangetje gaat.
Ik heb de chr. school bezocht en daar is heel veel veranderd. Er is een zonnescherm boven het schoolplein geplaatst, elke klaslokaal heeft nu ventilatoren, er is een inversor geplaatst zodat er altijd stroom is, er is in de hele school een tegelvloer aangelegd, en ook de trap naar boven is betegeld. Van de 2 klaslokalen beneden, is een muur doorgebroken en dat is nu 1 groot klaslokaal geworden. Kunnen we weer gaan schilderen!!!
In het chr. jeugdcentrum is het medisch centrum verplaatst naar een andere lokatie en nu is het cursus lokaal voor manicure en pedicure les, aan heel veel vrouwen die hier ook een diploma kunnen behalen. Ook is er alfabetiseringsles. Mooi dat het nu al 15 jaar zo draait in deze arme wijk.
Bij Yeni is een huiswerkbegeleidingsklas zowel in de morgen als in de middag en komen er in de ochtend 8 kinderen en in de middag 15 kinderen en geven Yeni en haar dochter Yerfeni les.
Met de studenten gaat het ook heel goed. Yerfeni studeert hard en is zwanger van haar 1e kindje, en Dermi begint binnenkort met haar stage in het ziekenhuis als verpleegkundige, Ebenezer studeert in Santo Domingo en is net 3 maanden op weg. Genesis studeert voor kleuterjuf en heeft 2 jaar studie erop zitten en gaat heel goed.
Vanmiddag ga ik wat boodschappen doen en met Christina en haar dochters naar Marisol om kleding te kopen voor de meisjes. En daarna boodschappen doen en vanavond naar Rafael en Mary mijn gastouders waar ik in 2001 een half jaar heb gewoond.
Alle goeds vanuit zonnnig en warm Bani.
Karin
Alle goeds vanuit zonnnig en warm Bani.
Karin