Bericht vanuit Pulingui - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van karininbani - WaarBenJij.nu Bericht vanuit Pulingui - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van karininbani - WaarBenJij.nu

Bericht vanuit Pulingui

Door: Karin de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg

04 Mei 2008 | Nederland, Amsterdam

Lieve vrienden, familie en collegas,

Het is zondagmiddag en vanuit het kleine dorpje Pulingui schrijf ik jullie dit bericht.

Het zijn 3 dagen vol van nieuwe belevenissen geweest. Goede vlucht en eenmaal in Ecuador stond als eerste ontmoeting gepland, dat Esdras vanuit de DR zich bij onze groep zou voegen.

Esdras was er 1 dag eerder en had gelogeerd bij een andere dominee in de hoofdstad Quito. Hij is mee met dit 4YOU project om te leren over hoe hier in EC het Compassion project al vele jaren draait. Hij zal zelf in september starten met een soort gelijk project in Santa Rosa.

Het was een heel hartelijk welkom in Pulingui na een voorspoedige busreis van 4 uur. De groep geniet van alle ontmoetingen. De eerst dag zijn we gelijk aan het werk gegaan in Silveria een klein bergdorp. We hebben betonijzer gezaagd en daarna gevlochten. 's Middags heb we kinderwerk gedaan en met de kinderen prachtige kettingen gemaakt als verbondenheid in het geloof in Christus.

En natuurlijk heb ik mijn sponsorfkind Felix opgezocht. Heel mooi om daar te zijn en Esdras was onder de indruk van de armoedige omstandigheden hier.

Heel grappig is dat Esdras tegen de Ecuadorianen wilde zeggen dat ze het werk anders moeten doen...(op de Doomincaanse manier is immers veel beter) Voor hem heel goed om te ervaren hoe wij ons NL voelen als we ene project doen en in de DR van alles willen veranderen. Ook was hij verbaasd over dat mensen ijs eten in een land waar het koud is. Het is mooi om door zijn ogen te zien hoe hij alles hier ziet.

Ook de groep vind het leuk dat hij erbij is en hij is echt 1 van ons. Doet mee met zingen in het NL en vanmorgen in de kerk mocht hij de preek doen, over 1 Petrus 2:9.

Ik geniet enorm van alle bijzondere dingen die ik hier meemaak.

Zo was is gisteren met Bram en de 3 anderen uit Wierden bij Anita met haar gehandicapte zoon Kevin. Indrukwekkend en heel moeilijk omdat hij nooit 'mama' zal kunnen zeggen en waarschijnlijk ook niet zal leren lopen. Met hulp uit NL kan hij nu wel naar speciale therapie. Maar ja, er zijn nog veel meer andere kinderen die hulp nodig hebben.

Vanmorgen uit de kerk zijn we in kleine groepjes bij div. gezinnen op visite geweest en dat was heel goed. Bij onze familie gingen we foto's kijken op de computer en ik was totaal verrast. Maar ook triest want 1 van hun zoons is in dec overleden aan leukemie, pas 14 jaar oud. Dat zijn verhalen, die je raken.

Het is mooi om iedere dag samen met God te beginnen en met elkaar te zingen. De sfeer in de groep en de band met elkaar is goed.

Het is ongelovelijk dat ik hier nog maar net ben, en eigenlijk kan ik niet ophouden met verhalen vertellen.

Maar ik moet nu gaan, daar ik ook nog met Esdras met dominee Jose Guaman wil praten over het project hier. En vanmiddag gaat er een groepje naar Tunsalao en eigenlijk wil ik mee, maar ook wil ik naar Felix...

Vanavond gaan we naar Calshi naar de kerk en daar hebben we ook al gezien dat de kerk bijna klaar is en ook de bakkerij en de alfabetiseringscursus lopen. Dat is mooi om te zien.

Maandag gaan we weer verder met het dak maken in Silveria.

Alle goeds en heel veel groeten uit Ecuador!

Karin

• 04 Mei 2008 - 20:33

Elice:

Bedankt voor je bericht!
    Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Net vanmiddag een kaartje op de bus gedaan, dus die vind je bij terugkomst wel.
    Goede tijd gewenst!
    Groetjes, Elice & fam.

• 04 Mei 2008 - 22:09

Gerda Kamphuis:

Lieve Karin,
    Had je net gezien op de foto's (van de mannen(en auto's)op de We- site, maar op jouw site zag ik maar telkens geen nieuwe berichten...( ik dacht al wannneer ga je nu?) maar dan toch eindelijk!!!!Wat een verhalen en indrukken!! Maar een nieuw project in Silveria dus. (zijn we daar ooit geweest?)Wat goed en fijn dat je dit allemaal mag en kan doen. Super!
    Veel sterkte met alles en het is ook " goed" om geraakt te worden, deel het met de anderen, want het maakt je nog sterker!
    Zet'm op!
    Lieve groetjes,
    Gerda.

• 05 Mei 2008 - 08:12

Petra:

Hoi Karin,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Fijn, dat je geniet van de reis. Trouwens nog bedankt voor je smsje... een smsje naar jou is nog steeds onderweg. Ik ben benieuwd of je die ooit zult ontvangen. De reis naar de Franse Ardennen was erg leuk. Nu weer in het gewone ritme komen...:). Een gezellige verjaardag in Ecuador gewenst.
    Groetjes uit Leuven, Petra

• 05 Mei 2008 - 11:02

Marco:

Hoi Zus,

Gefeliciteerd met je verjaardag.
    Neem van ons maar een borrel
    Groeten,
    Marco, Renate, Joey en Sem

• 05 Mei 2008 - 11:55

Herman:

Feliz cumpleaños!!!

Hoi Karin,
    Gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een leuk feestje van in Ecuador. Gods zegen in alles wat je nog gaat ondernemen.

Wil je de groeten doen aan Esdras?

Herman

• 05 Mei 2008 - 17:07

Janet V W.:

Hoi Karin,

Ik sluit me aan bij de rij met felicitaties. Van harte en geniet ervan.
    Hartelijke groeten, Janet v W.

• 05 Mei 2008 - 19:27

Tonja:

Hoi Karin,

Van Harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Ook weer mooi al je belevenissen te lezen.
    Een heel gezegende tijd toegebeden!

Tonja

• 05 Mei 2008 - 19:50

De Hakkies:

hoi karin, van harte gefeliciteerd, hopelijk heb je een hele fijne verjaardag mogen vieren, en geniet je weer volop van alle indrukken.
    Groetjes vanuit apeldoorn

• 05 Mei 2008 - 19:50

Menno:

Hoi Karin,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
    Een gezegend nieuw levensjaar en voor nu nog een goed tijd in Ecuador

hartelijke groeten,
    Menno

• 05 Mei 2008 - 21:30

Nellie:

Hoi Karin, Ook van mij bij deze nog de hartelijke felicitaties, gelukkig ben je in EC, dus 'langer' jarig, anders zou ik wel erg laat geweest zijn... Alle goeds voor je nieuwe levensjaar. En heb je al met je neus in een taart gezeten?
    Wat fijn om alles mee te lezen, wat bijzonder dat Esdras er ècht bij is hè?
    Hartelijke groeten aan alle bekenden.

• 05 Mei 2008 - 21:45

Aletta:

Hai Karin,

Vanuit een warm Nederland even een berichtje!
    Wat fijn dat je goed bent aan gekomen en dat je meteen alweer zoveel kan vertellen en hard aan het werk bent geslagen!
    Ik hoop dat je een hele fijne tijd zal hebben. Ik weet geen eens hoelang je blijft, maar ik denk zo drie weken?
    Nu meis heel veel sterkte, kracht en zegen toegewenst bij alles wat er op je pad zal komen.
    En ik zie je weer op het werk!
    Liefs Aletta

• 06 Mei 2008 - 14:39

Berna:

Hallo Karin

Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Een heel fijn nieuw levensjaar gewenst.
    Gods zegen bij al het werk nog. Geniet er van.
    Hartelijke groeten
    Berna

• 06 Mei 2008 - 18:34

Pieter:

Hoi Karin,
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! :)
    Heel leuk om al je verhalen te lezen. Ik zou graag een dagje erbij willen zijn. Maar ja, ook al ben ik in het zelfde werelddeel, het is toch nog een heel eind weg.
    Heel bijzonder dat Esdras erbij is. En leuk om te lezen hoe hij het beleeft. Doe hem de hartelijke groeten van me.
    Succes bij alles en geniet ervan.
    Groeten vanuit Montero, Bolivia, Pieter

• 07 Mei 2008 - 07:27

Jeannette Gondi:

Ha Karin,

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat bijzonder om het nu in Pulingui te vieren! En wat geweldig wat jij toch elke keer weer voor elkaar krijgt en doet in Ecuador en de DR. En zo mooi dat je elke keer weer naar deze projecten kan terugkeren en nog meer kan doen.
    Doe de mensen in Pulingui de hartelijke groeten, ik denk nog steeds met veel liefde en goede herinneringen aan hen.

Liefs,
    Jeannette

• 07 Mei 2008 - 18:31

Martin H.:

Hoi Karin,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag 2 dagen geleden en die van je broer vandaag. Veel suc6 met het project in Pulingui en een mooie en goede tijd toegewenst daar.

Martin