Zinvol op vakantie
17 Juli 2021 | Dominicaanse Republiek, Ciudad Trujillo
Lieve allemaal,
Het is nog een verrassing voor velen van jullie en ook voor de mensen in de DR, maar ik ben in mijn geliefde land: de Dominincaanse Republiek. Samen met mijn vriend Jorge bevindt ik mij nu in hotel Magic Tropical en morgen vertrekken we naar Santa Rosa.
Samen met Nina ben ik gisteren naar Santo Domingo gevlogen vanuit Brussel. Een week eerder ontdekt ik dat de tickets enorm goedkoop waren...ik kon het haast niet geloven dat ik voor € 179 een heenvlucht en voor € 199 een terugvlucht kon boeken. Nina zou naar Nederland komen, en ik moest haar dus vertellen, dat ik liever naar de DomRep wilde. Geen probleem, zei Nina, ik kom een andere keer, ik begrijp heel goed dat jij je vriend weer wilt zien :-) . De volgende ochtend,, ik had nog niet geboekt, omdat ik op akkoord van mijn werk wachtte, kreeg ik een WhatsApp van Nina, en zij zei, ik heb een ticket gekocht...ik heb nu de kans om naar mijn moeder te gaan. Het was een spontane lastminute aktie en zo fijn dat wij konden doen, wat wij het liefste zoude ln doen in onze vakantie: zijn bjj onze geliefden.
In Sanra Rosa wordt er hard gewerkt aan het klaar maken van de toilet bij het schooltje van Yeni. Het collectegeld van de Regenboogkerk is overgemaakt en de toiletpot en wastafel zijn al gekocht , en via WhatsApp kreeg ik de aankoopbonnen. De loodgieter gaat komende week al het leidingwerk aanleggen. Ook zijn er bouwstenen en cement gekocht voor het maken van een schoolplein, zodat er meer ruimte komt voor de kinderen.
De kinderen krijgen in de zomervakantie altijd extra bijles om goed te leren lezen, schrijven en rekenen. En het is altijd zo bijzonder om te zien met hoeveel enthousiasme Yeni en dochter Yerfeni de kinderen les aan het geven zijn.
Mijn grootste wens is altijd om een zinvolle vakantie te hebben waar ik nieuwe inspiratie uit haal en met nieuwe ideeën terugkeer naar Nederland. Een vakantie waarin ik wat kan betekenen voor een ander om zijn of haar leven te verbeteren.
Hartelijke groeten,
Karin
Hartelijke groeten,
Karin
17 Juli 2021 - 13:51
Annie Verrips:
Ik wens je een mooie tijd daar. -
18 Juli 2021 - 08:34
Irene Vd Kooij:
Lieve Karin,
Heel fijn voor je.
Brengt Corona toch iets positiefs voort!!
Pas wel op met alles hè!
Geniet van alles en iedereen.
Doe Nina en Jorge de groeten
Heel veel liefs, Irene