Koud in Ecuador - Reisverslag uit Riobamba, Ecuador van karininbani - WaarBenJij.nu Koud in Ecuador - Reisverslag uit Riobamba, Ecuador van karininbani - WaarBenJij.nu

Koud in Ecuador

Blijf op de hoogte en volg

14 Augustus 2012 | Ecuador, Riobamba

Lieve allemaal,

Op dit moment ben ik in Pulingui, een klein bergdorp in de Andes en we zijn net klaar met werken.

het was onze rtweede werkdag en we schieten heel hard op. We zijn druk met schilderen van de plafonds en er is ook een stuclaag aangebracht op de wanden. We werken in 3 groepen en de andere groep heeft puin geruimd en stenen bij elkaar gehaald met de kruiwagen voor de fundering van een stoepje voor de kerk.

Vanmiddag was ook de eerste dag met het kinderwerk en hebben we het scheppingsverhaal verteld en een mooie vlinder gemaakt.Er waren vijftien kinderen.

Het weer is heel koud hier en ik loop met een kolrui, een gewone trui en een fleectrui en dan nog een regenjas en een hoofdband en soms een muts. Vanmorgen ben ik met een paar dames van de groep warme truien gaan kopen.

De reis naar Ecuador was ook enorm lang, 13 uur vliegen en daarna een nacht in Quito overnachten en de volgende dag omhalf zes waren we in riobamba.

Er gebeurd van alles, dan weer een toilet kapot, dan loopt iemand tegen de lamp, en valt de verlichting uit en ik ben er om het te communiceren met de Ecuadorianen om al die ongemakken weer op te lossen.

Afgelopen dagen waren erg druk, we waren uitgenodigd op de bruiloft van Alberto en daar waren we zaterdagmiddag te gast in de kerkdienst,echt een belevenis, maar vooral daarna om tussen de Ecuadorianen een receptie mee te maken, gewoon veel gasten zaten op de grond en ik zat op een hekje dat het op een gegeven moment begaf en daar lag ikop de grond en al die Ecuadorianen lachen. De volgende dag ging de bruiloft verder met een toneelstuk bij de bruidegom thuis en daarna een kerkdienst buiten rond de boerderij.

Zondagmiddag zijn we op bezoek geweest in het weeshuis van het canadese echtpaar Ron en Glenda Allen, en voor de meeste deelnemers was dat tot nu toe het meest indrukwekkend. Hun levensverhaal is bijzonder omdat ze geroepen zijn door God om hier in EC te dienen,en ze hebben zelf ook een eigen gezin met 10 kinderen en 2 geadopteerde kinderen. Wat een bijzonder om dan met niets zo´n kinderhuis te mogen opbouwen in EC.

Het regent buiten hard, dus ik typ nog maar even door. Morgen gaan we weer aan het werk en ook komen er sponsors op bezoek op het project van Compasssion. Er is dan een heel programma waar wij misschien ook aan mee kunnen doen. En dan gaan we woensdag een spectaculaire treinreis maken naar de nariz del Diablo.

We hebben het goed in de groep en delen veel met elkaar.

Hartelijke groeten,

Karin

• 14 Augustus 2012 - 01:36

Hans Zwagemaker:

Dag Karin,
    Leuk om je belevenissen zo een beetje mee te kunnen maken. Fantastisch werk doen jullie daar weer.
    Ligt Pulingui zo hoog dat het er zo koud is? Herinnert me aan mijn kampeertocht door de Andes, lang geleden. Dat was toen ook berekoud: in de tent slapen met je kleren aan, en daaroverheen natuurlijk wel netjes je pyjama. Leuk trouwfeest: de een loopt tegen de lamp, en de ander - jij dus - gaat van je stokje. Teveel locale sterke drank gedronken?
    Werk ze en geniet van al die mooie mensen om je heen.
    Hans

• 14 Augustus 2012 - 09:27

Gerda Te W.:

Alberto...die toen ging studeren..die had iets met zij oog toch? Als hij het is heeft hij destijds mijn warme truien gekregen...
    Zou toch nog wel eens willen kijken daar...ook al is het lang geleden het zit nog steeds in mijn hart....!
    Veel liefs, sterkte en..WARMTE!!
    Gerda

• 14 Augustus 2012 - 10:49

Henk Sijtsema:

Hoi Karin en alle andere reisgenoten,

Leuk en fijn om weer te lezen over Ecaudor en dan m.n. Pulingui. Alle herinneringen komen weer boven v/d gemaakte reizen daar naar toe waarvan er 2 samen met jou mocht doormaken.
    Wat is het nog steeds een mooie en bemoedigende herinnering om samen met de mensen uit Pulingui en omliggende dorpen te hebben mogen samenwerken.

Wil je Alberto (kan niet uit jouw bericht halen welke v/d 2 Alberto's het is die ik ken) en zijn vrouw de hartelijke groeten en felicitaties overbrengen, maar bovenal Gods liefdevolle en overvloedige Zegen toewensen over hun huwelijk,m ocht je Alberto nog ontmoeten deze reis.
    Mocht je de gelegenheid hebben en Fausto "mijn zoon via Compassion :-)" nog ontmoeten; Wil je hem dan ook de hartelijke en lieve groeten doen en hem ook de Zegen van God toewensen en meegeven voor in zijn komende tijd. Alvast bedankt.

Bij deze wens ik jou Karin en alle andere reisgenoten ook natuurlijk, Gods liefdevolle Zegen toe om tijdens deze reis en werkperiode samen te mogen werken en genieten van en met de mensen uit Pulingui en omgeving aan en van Gods Schepping en Zijn Koninkrijk. Heel veel succes.

Hartelijke groetjes aan iedereen,
    Henk Sijtsema

• 14 Augustus 2012 - 11:17

Aletta:

Wat een avontuur Karin en wat mooi werk mag je verrichten zo samen met de groep.
    Je mag wel een week vakantie houden als je terug komt om even bij te tanken.
    Heel veel succes en zegen toegewenst
    Groetjes

• 14 Augustus 2012 - 19:22

Wilma:

He Karin,

Wat ben je weer actief erg fijn om weer te kunnen lezen wat je allemaal mee maakt. Die kou lijkt me niet echt prettig hoor. Maar die truien die jullie gekocht hebben zijn vast geweldig. Ik geniet nog steeds van het mooie vest!! Heel veel mooie werkmomenten toegewenst en veel plezier. Fijn dat jullie het goed hebben met elkaar.

lieve groet,
    wilma

• 15 Augustus 2012 - 20:27

Cornie Sturing:

met warme gevoelens denk ik terug aan het prachtige verblijf in Pulingui een paar jaar geleden, waar we toen de basis hebben gelegd voor de kerk. Ben benieuwd hoe het er nu uit ziet. Sterkte met alles en hoop je weer eens te ontmoeten.

• 16 Augustus 2012 - 10:37

Willeke:

Hoi Karin,

We blijven zo weer helemaal bij met al jouw belevenissen, leuk!
    Wij hadden gisteren de verjaardag van Naomi, ze is alweer 15 geworden.
    Een hele goede reis gewenst voor jullie allemaal en jullie goede werken. Een hele belevenis maar weer. nu maar hopen dat jullie het niet te koud houden daar!

Willeke